Gràcies a la cultura popular, els illetrats en el món de l’esport, coneixem els grans sacrificis que ballarines i gimnastes, per exemple, han de realitzar per esdevenir professionals d’èxit. Restriccions alimentàries, dietes extremes, greus lesions i, fins i tot, tractaments hormonals. Els jockeys, aquests escanyolits homenets que munten als cavalls en les curses, també viuen sota un estricte control sobre el seu cos des del moment en què són acceptats a les escoles d’hípica. Petit Homme, migmetratge de Jean-Guillaume Sonnier, obri al públic les portes d’una d’aquestes acadèmies i el convida a conèixer els problemes a què s’enfronta un grup d’aprenents de jockey.

David, el protagonista d’aquesta història, és un tímid però determinat aprenent que sent gran admiració per Eliab, una mica més gran que ell, i que corre a un conegut hipòdrom. David, en un intent d’apropar-s’hi, decideix convertir-se en còmplice de les seues misterioses escapades nocturnes de l’internat.

Petit homme (Jean-Guillaume Sonnier, 2014)

Jean-Guillaume Sonnier (1988) forma part del Departament de Cinema de l’Ecole Cantonale d’Art de Lausanne des de 2008. El 2011 realitza A quoi tu joues? que es va fer amb el premi Meilleur Espoir Suisse del festival de Locarno, festival en què Petit Homme va aconseguir el Pardino d’Argento en la seua passada edició.

Petit Homme forma part de la Secció Oficial a la VIII edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que se celebrarà del 5 al 15 de novembre a la Filmoteca de València.

PETIT HOMME | Jean-Guillaume Sonnier · Suïssa · 2014 · 30 min