Jurat Secció Oficial

Alba Cros

Co-va dirigir la seua primera pel·lícula Les amigues d’Àgata (2015) al costat de Laia Alabart, Laura Rius i Marta Verheyen. Film aclamat per la crítica cinematogràfica que va acabar estrenant-se amb èxit en sales de cinema de tota Espanya i sent nominada a Millor Pel·lícula en els Premis Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català.

En 2012 co-va realitzar al costat de Jordi Morató el documental “Camí de terra”, guanyador del Primer Premi de la Mostra de Cinema en la Natura Foradcamp 2012, que va rebre Esment Especial del Jurat en la 1a Mostra de Cinema de Fronteray va ser seleccionat en la 3a Mostra de cinema MIRAdocs.

El seu treball com a directora també destaca en la participació de la peça col·lectiva Chantal Akerman un record (2016) junta a Francina Ribes, i ha treballat com a ajudant de direcció en la pel·lícula de Carlos Marquès-Marcet, “Els dies que vindran (2019)”. Actualment, Alba Cros està pre-produint el documental Otredades, al costat de Nora Haddad i produït per Amor & Luxe.

Nacho Lopez

Nacho López Murria

Autor i director teatral, Nacho López Murria treballa actualment com a guionista de ficció en La Caña Brothers, on ha creat la minisèrie de terror juvenil “Circular” per a RTVE, emesa en Instagram Stories, el programa “Altres Mons” de Movistar+, o el documental “L’instant decisiu” per a Atresmedia.

La seua carrera com a escriptor i director teatral comença amb la fundació de CanallaCo Teatre, on durant onze anys ha desenvolupat gran part del seu treball en les arts escèniques. Com cortometrajista ha escrit i dirigit; “Laura, Laura!”, amb premis a Millor Curt de Menys de 5 Minuts en el Festival de Cinema de Cabra, Millor Guió en Cinema Jove d’Elx, Millor Curtmetratge de Ficció en Quartmetratges, “El Afilador” i “Pum!”, adaptació d’un minicómic de Mikko.

El seu treball també destaca en la direcció de videoclips per a artistes com Tórtel, Rudi D i Polítiko, així com l’escriptura d’espots per a grans marques.

Elodie cine

Elodie Mellado

Editora de contingut en Filmin des de 2012, plataforma espanyola de cinema en línia que ofereix en la seua majoria cinema d’autor, independent, però també alguns títols de cinema comercial i en streaming. A més, compagina el seu treball en la plataforma com a programadora en el Festival REC de Tarragona.

Elodie Mellado és Graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Rovira i Virgili. Actualment, podem llegir les seues cròniques i recomanacions en el blog de Filmin.

Jurat Amalgama

Javier Vilalta

Javier Vilalta

Activista dels drets humans, Javier Vilalta és director de l’Associació Ámbit i Coordinador de l’Observatori Drets Humans, salut mental i presó – ODSP. Va ser director del Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València durant el període 2013-2019, labor remarcable dins del panorama audiovisual. També va participar com a coordinador i director del documental “Els Béns Efímers de la Cultura Valenciana, Valencian Internactional University (VIU) (2013).

La seua labor professional relacionada en gran manera amb els drets humans, transita entre la coordinació, direcció i promotor de diferents iniciatives, entre elles destaquen: Responsable Jornada Delictes d’Odi de l’Ajuntament de València (2018), Promotor d’activitats culturals dins del programa Arts Inclusives dirigides a col·lectius vulnerables, Responsable de Reinserció i Sensibilització per a la Fundació per la Justícia (fins a 2018), i docent en diferents estudis sobre dret, noves tecnologies, desenvolupament sostenible i cooperació al desenvolupament.

Cristóbal Suria

Cristóbal Suria

Des de 2001, Cristóbal Suria és gerent de la Fundació General de la Universitat de València, fundació del sector públic que coopera en el compliment dels objectius de la Universitat de València (UV) en els seus diferents àmbits d’activitat. Ha sigut coordinador del projecte europeu Erasmus Scene Network del programa Erasmus+ (KA203) (2017-2018) i actualment lidera la preparació d’una oficina de la Comissió Europea en Vlència, per al desenvolupament del projecte.

Destaca la seua participació en projectes com Progress per a joves desocupats, i com a dissenyador del projecte Talent i capacitat durant dues edicions, finançat per l’Obra Social de “La Caixa”, obtenint la distinció com a projecte d’innovació social en 2016.

Com a docent ha intervingut en nombroses conferències sobre el Tercer Sector, així com imparteix el mòdul Fundacions en el Màster Oficial d’Economia Social de la UV des de 2011. Actualment, és membre del Consell Assessor del Mecenatge de la Generalitat Valenciana.

Laura García Andreu

Directora i guionista, Laura García Andreu ha treballat en diferents programes de televisió, direcció de documentals i com a docent en el Departament de Ciències de la Comunicació de la Universitat Jaume I de Castelló.

Destaca el seu treball com a codirectora i coguionista del documental ‘[m]otherhood’, coproduït per SUICAfilms i À Punt Mitjana. La pel·lícula ha sigut guardonada amb el Premi al Millor Guió en el Festival Internacional La Cabina (2018) i el Premi al Millor Curtmetratge Documental en els II Premis de l’Audiovisual Valencià (2019). El film també ha sigut seleccionat en nombrosos festivals internacionals com: DocsAgainstGravity Film Festival (Polònia), DocsBarcelona, Mont-real Féministe Film Festival (el Canadà), Festival Internacional de Cinema de Madrid, Festival Internacional de Cinema de Guayaquil (l’Equador), Festival Protesta de Vic i DocLounge Turku (Finlàndia).

La comèdia documental ‘Domingo Domingo’ és la segona pel·lícula de la directora. El projecte ha rebut el Premi À Punt i el Premi MAFIZ (Festival de Màlaga) en el DocsLab del Festival DocsValència 2019.

Jurat Millor Cartell

Jurado mejor cartel La Cabina

Jaume Mora

Ilustrador valenciano, formado en ilustración por la EASD Alcoi. Jaume Mora tiene un estilo versátil que le ha permitido realizar trabajos de distinta índole.

Ha participado en distintas exposiciones colectivas y algunas individuales en distintas ciudades. En su cartera de clientes se puede encontrar esa versatilidad comentada anteriormente, realizando portadas editoriales para Bromera, Ediciones Hidroavión…, ilustración interior para el Museo ABC en colaboración con Coca Cola para la 58 Edición  de Joven talento del relato corto. Ilustrando páginas de revista como Ferida y Valencia Plaza, incluso realizando etiquetas de cerveza y vino, para Antiga Brewing & Co y Aida y Luis Fermentan.

Patricia Bolinches

Se dedica al diseño gráfico, comunicación e ilustración. El trabajo de Patricia Bolinches se centra en la conceptualización, la provocación, la metáfora y en ocasiones el romanticismo de las ilustraciones editoriales, marcas, y diversas comunicaciones visuales impresas y en línea.

Destacan los premios internacionales recibidos en la última década como el Premio European Newspaper Awards (2019), el Premio a la Excelencia por el SND (2018) o Medalla de bronce de los premios ÑH2017. Ha realizado trabajos para medios de comunicación como Forbes, T Magazine, Plaza Magazine, El Mundo, La Marea o Mongolia; trabajos para instituciones culturales como el Centro Dramático Nacional, el CCCC – Centre del Carmen, Cinema Jove, La Nau o el Museo de Arte moderno y contemporáneo de Palma de Mallorca, entre otros.

Le gusta parar, reflexionar y explorar nuevas direcciones en la expresión artística, principalmente en el arte urbano como BYG, la fotografía analógica experimental, el collage, el mundo del fanzine y autoedición, entre otras.

Julia Valencia

Dissenyadora Gràfica, Directora Creativa i Artista Plàstica. Julia Valencia s’ha format i treballat en diferents àrees de la creació. Amb més de quinze anys de trajectòria en el disseny gràfic, s’ha especialitzat en identitat corporativa i en la conceptualització de marca, atorgant als seus projectes forts arrels simbòliques.

Des de la direcció creativa ha treballat per a projectes culturals com el Festival Internacional CinemaJove, on és possible coordinar un només concepte que es manifesta en diferents disciplines com l’escenografia, la imatge gràfica o el marxandatge. En l’actualitat és la directora creativa de la Companyia Rocío Molina.

Com a artista se centra en la creació d’altars pagans destinats a l’exaltació de peculiaritats culturals. Ha realitzat instal·lacions a València, Tòquio (el Japó), OniShi (el Japó), Atalbéitar (Granada) i Sofia (Bulgària), a més de participar en diverses exposicions col·lectives i residències artístiques.

Jurat Sènior

La Cabina i La Nau Gran ofereixen als seus alumnes la possibilitat de formar part del Jurat Sènior. Un jurat format per persones majors de 55 anys que haurà de valorar la qualitat cinematogràfica i narrativa dels migmetratges que conformen la Secció Oficial i els que s’inclouen en Amalgama.

Jurat Jove

Un any més, Barreira A+D col·labora amb La Cabina: entreguem de nou el premi al Millor Guió de la secció Amalgama. En aquest cas, el jurat estarà format pels estudiants del Màster en Guió per a Cinema i Nous Mitjans.

El guanyador podrà triar un d’aquests dos premis:

  • Taller d’escriptura visual amb Pablo Berger -guanyador de deu goyas per Blancaneu-, que es realitza dins del Màster en Guió per a Cinema i Nous Mitjans.
  • Trobada online amb la directora creativa Polina Zakh [Sila Sveta Studio: [Drake, Cardi B, Alexander Wang] que s’impartirà dins del màster en Producció Creativa Digital.