WORD-FRAME LA CABINA VALÈNCIA

Laboratori de desenvolupament de curtmetratges i migmetratges

El Laboratori de curtmetratges i migmetratges és una oportunitat per a tots/as aquells/as directors/as i guionistes que vulguen desenvolupar una obra de ficció, animació o documental de format curt amb una projecció internacional.

El teu projecte estarà guiat per professionals de la indústria, amb cinc dies de formació immersiva a València: 7 a el 11 de novembre de 2022. Mitjançant la tutorització per a cineastes, rebràs l’impuls necessari per a la realització del projecte de curtmetratge o migmetratge, amb el suport de Torino Short Film Market.

Arquitectura, història, horta i modernitat, en aquest entorn les i els participants assistiran a classes teòriques de guió, coneixement de la indústria cinematogràfica, creació de dossiers de venda, formació en màrqueting i preparació de pitching en anglés.

Què t’ofereix el laboratori?

1. Desenvolupar el teu projecte mentorizado per professionals de prestigi del sector audiovisual nacional i internacional.

2. Crear xarxa de contactes, col·laboradors i networking amb professionals experts i altres representants dels projectes.

3. Aconseguir com accedir a festivals, fòrums internacionals i altres espais de col·laboració de desenvolupament.

4. Una comunitat i espai de treball a la Universitat de València.

5. Conéixer les claus per a la cerca de finançament, coproducció i distribució.

Com funciona WORD-FRAME LA CABINA VALÈNCIA?

WORD-FRAME LA CABINA VALÈNCIA seleccionarà 8 projectes, representats per un màxim de 2 persones per a cadascun d’ells.

Un espai col·laboratiu entre els participants per a enriquir cada projecte: des de sessions grupals de creació fins a trobades de treball one to one amb experts en temes com a màrqueting, vendes, promoció i pitching internacional.

Les sessions de mentorización estan formulades per a conéixer casos d’èxits a nivell nacional i internacional, des del prisma de les possibilitats de realització, producció i distribució de les obres.

S’abordaran temes d’actualitat relacionats amb la dramatúrgia, l’acció i la identificació d’agents i processos que intervenen en una producció.

Les persones participants treballaran de manera contínua amb l’objectiu final de presentar un dossier de venda. Amb tot el material comprés i interioritzat, realitzaran un pitching a productores nacionals i internacionals de manera en línia.

Última fase i premis WORD-FRAME LA CABINA VALÈNCIA

Pitching Internacional Online

Trobada en línia creada ad hoc per a connectar els projectes amb productores espanyoles i europees.

Els participants seran preparats per a la correcta presentació dels seus treballs en anglés: la importància d’un pitch, parts principals del discurs i estructura bàsica del discurs.

Després d’aquesta sessió hi haurà un espai de comentari col·lectiu i individual amb totes les productores convidades.

TORINO SHORT FILM MARKET

Aquesta última fase es desenvoluparà a la ciutat de Torí (Itàlia) durant el Torino Short Film Market 2022 (TSFM). Serà el premi que obtindrà el projecte guanyador del WORD-FRAME LA CABINA VALÈNCIA, seleccionat pels coordinadors entre els 8 projectes en formació.

Aquest projecte serà convidat al taller que es durà a terme a Torí durant el mercat internacional de TSFM, que inclou 1 projecte per cada Word-Frame de TSFM desenvolupat a Europa durant l’any 2022. Aquest taller inclou també una assessoria per a la preparació dels pitching i les trobades one to one.

Mentores participants

Massimiliano Nardulli

Massimiliano Nardulli

Un dels fundadors del mercat de curts TSFM (Torí) i membre de l’Acadèmia Francesa de Cinema. Des de 2015 es dedica al desenvolupament de guions i script consulting. En 2019 va rebre dos premis cinematogràfics prestigiosos de Romania (Gopo i UCIN) per la banda sonora de la pel·lícula ‘Charleston’.
Tutor

Gonzalo Gómez Lobato

Gonzalo Gómez Lobato

Coordinador de campanyes de màrqueting de pel·lícules com ‘Mediterráneo’ (Marcel Barrena), ‘Ane’ (David Pérez Sañudo), ’La Mort de Guillem’ de Carlos Marqués-Marcet -amb rècord de finançament col·lectiu- o ‘Madre’ (Rodrigo Sorogoyen) i de qui actualment treballa en l’estratègia de llançament la seua nova pel·lícula.

Tutor

Áurea Ortiz Villeta

Áurea Ortiz Villeta

És directora de l’Aula de Cinema de la Universitat de València i codirectora de LABdeseries. Festival de Sèries de València. Els seus temes d’interés inclouen la història del cinema espanyol, la relació del cinema i les arts i la representació de les dones en les arts plàstiques i el cinema.
Direcció

Alejandra Mora

Alejandra Mora

Productora de ‘Un blues para Teheran’ de Javier Tolentino, nominat als Premis Goya i Premis Gaudí 2022. Actualment desenvolupa l’opera prima d’Enrique Buleo ‘Bodegón con fantasmas’, seleccionat en la IV The Screen d’ECAM, Toronto Film Maker Lab o Focus Copro del Festival de Cannes.
Mentora de Coproducció

Edwina Liard

Edwina Liard

Des de 2011 produeix amb Ikki Films curtmetratges d’animació com ‘Negative Space’ de Max Porter i Ru Kuwahata (nominat a Premi Oscar 2018) o ‘Terra incognita’, d’Adrian Dexter i Pernille Kjaer. Actualment desenvolupa llargmetratges i sèries de televisió com ara ‘The Character of Rain’ de Liane-Cho Han i ‘The Hall of Fail’ de David Freymond.

Mentora de Coproducció

Violeta Garín

Violeta Garín

Des de 2016 el seu treball s’ha centrat en estratègies d’innovació. Amb diversos anys d’experiència en l’àmbit creatiu, ha treballat en empreses i organitzacions com ARTPORT, DEMIUM startups, EDEM o Institut Cervantes, a més de ser professora convidada en EDEM Business School.
Elevator Pitch

Chema García Ibarra

Chema García Ibarra

Cineasta amb obres han sigut seleccionades en festivals com la Quinzena de Realitzadors del Festival de Cannes, Sundance, Locarno, Berlinale, Sant Sebastià, Mar del Plata o BAFICI. El seu primer llargmetratge ‘Espíritu Sagrado’ va guanyar el premi Feroç Arravatament de Ficció i Fotogrames de Plata a la millor pel·lícula espanyola de 2021.
Mentor de Creació

Nidia Santiago

Nidia Santiago

Con Ikki Films, les seues produccions han viatjat per tot el món en festivals de cinema de renom, sent nominades a Premi César (‘Oh Willy…’), Premi Emile (‘Chulyen, histoire de corbeau’), Premi Oscar i Premi Annie (‘Negative Space’). Membre de comités de selecció, inclosos Unifrance i Procirep-Angoa, i conferenciant en Les Gobelins i l’escola de cinema ESEC.
Mentora de Coproducción

Sara Mansanet

Sara Mansanet

Gestora cultural i doctoranda en Indústries de la Comunicació i Culturals per la Universitat Politècnica de València, és directora del Festival Internacional de Meigmetratges La Cabina des de 2017 i tècnica responsable de l’Aula de Cinema de la Universitat de València.
Coordinació

Alexia Guillot

Alexia Guillot

Coordinadora de producció de la Cabina i La Mutant, cap de producció del programa Plis Play (À Punt Mèdia) i codirectora de la plataforma de prescripció de cinema i sèries Las Entendidas, entre altres.
Coordinació