WHAT’S THE STORY? LA CABINA VALÈNCIA

TALENTS GENERATOR FACTORY

Laboratori de desenvolupament de curtmetratges i migmetratges

El Laboratori de curtmetratges i migmetratges és una oportunitat per a tots/as aquells/as directors/as i guionistes que vulguen desenvolupar una obra de ficció, animació o documental de format curt amb una projecció internacional.

El teu projecte estarà guiat per professionals de la indústria, amb cinc dies de formació immersiva a València: del 2 al 6 d’octubre de 2023. Mitjançant la tutorització per a cineastes, rebràs l’impuls necessari per a la realització del projecte de curtmetratge o migmetratge, amb el suport de Torino Short Film Market.

Arquitectura, història, horta i modernitat, en aquest entorn les i els participants assistiran a classes teòriques de guió, coneixement de la indústria cinematogràfica, creació de dossiers de venda, formació en màrqueting i preparació de pitching en anglés.

Què t’ofereix el laboratori?

1. Desenvolupar el teu projecte mentorizado per professionals de prestigi del sector audiovisual nacional i internacional.

2. Crear xarxa de contactes, col·laboradors i networking amb professionals experts i altres representants dels projectes.

3. Aconseguir com accedir a festivals, fòrums internacionals i altres espais de col·laboració de desenvolupament.

4. Una comunitat i espai de treball a la Universitat de València.

5. Conéixer les claus per a la cerca de finançament, coproducció i distribució.

Com funciona?

WORD-FRAME LA CABINA VALÈNCIA seleccionarà 8 projectes, representats per un màxim de 2 persones per a cadascun d’ells.

Un espai col·laboratiu entre els participants per a enriquir cada projecte: des de sessions grupals de creació fins a trobades de treball one to one amb experts en temes com a màrqueting, vendes, promoció i pitching internacional.

Les sessions de mentorización estan formulades per a conéixer casos d’èxits a nivell nacional i internacional, des del prisma de les possibilitats de realització, producció i distribució de les obres.

S’abordaran temes d’actualitat relacionats amb la dramatúrgia, l’acció i la identificació d’agents i processos que intervenen en una producció.

Les persones participants treballaran de manera contínua amb l’objectiu final de presentar un dossier de venda. Amb tot el material comprés i interioritzat, realitzaran un pitching a productores nacionals i internacionals de manera en línia.

Última fase i premis

Pitching Internacional Online

Trobada en línia creada ad hoc per a connectar els projectes amb productores espanyoles i europees.

Els participants seran preparats per a la correcta presentació dels seus treballs en anglés: la importància d’un pitch, parts principals del discurs i estructura bàsica del discurs.

Després d’aquesta sessió hi haurà un espai de comentari col·lectiu i individual amb totes les productores convidades.

TORINO SHORT FILM MARKET

Aquesta última fase es desenvoluparà a la ciutat de Torí (Itàlia) durant el Torino Short Film Market 2022 (TSFM). Serà el premi que obtindrà el projecte guanyador del laboratori, seleccionat pels coordinadors entre els 8 projectes en formació.

Aquest projecte serà convidat al taller que es durà a terme a Torí durant el mercat internacional de TSFM, que inclou 1 projecte per cada programa desenvolupat a Europa durant l’any 2023. Aquest taller inclou també una assessoria per a la preparació dels pitching i les trobades one to one.

Mentores participants

Nolwenn Guiziou

Nolwenn Guiziou

Estudió literatura francesa e inglesa en la Universidad de Gales, Swansea. En Dublín creó su propia compañía de teatro callejero (“The Pirate-Puppet Company”). Sus espectáculos se han presentado en Irlanda, Portugal, Inglaterra, España y Francia.Ha trabajado en la Ópera del Reino Unido e Irlanda. Su pasión por la música, las marionetas y la narración de cuentos la ha llevado a la realización de los  cortometrajes: TxanTxangorri’, su último trabajo en animación 3D y se ha mostrado en diferentes festivales 3D desde Los Ángeles hasta Moscú.

Coordinación

Gonzalo Gómez Lobato

Gonzalo Gómez Lobato

Coordinador de campanyes de màrqueting de pel·lícules com ‘Mediterráneo’ (Marcel Barrena), ‘Ane’ (David Pérez Sañudo), ’La Mort de Guillem’ de Carlos Marqués-Marcet -amb rècord de finançament col·lectiu- o ‘Madre’ (Rodrigo Sorogoyen) i de qui actualment treballa en l’estratègia de llançament la seua nova pel·lícula.

Tutor

Massimiliano Nardulli

Massimiliano Nardulli

Uno de los fundadores del mercado de cortos TSFM (Turín) y miembro de la Academia Francesa de Cine. Desde 2015 se dedica al desarrollo de guiones y script consulting. En 2019 recibió dos premios cinematográficos prestigiosos de Rumanía (Gopo y UCIN) por la banda sonora de la película ‘Charleston’.

Tutor

Sara Mansanet

Sara Mansanet

Gestora cultural i doctoranda en Indústries de la Comunicació i Culturals per la Universitat Politècnica de València, és directora del Festival Internacional de Meigmetratges La Cabina des de 2017 i tècnica responsable de l’Aula de Cinema de la Universitat de València.
Coordinació

Alexia Guillot

Alexia Guillot

Coordinadora de producció de la Cabina i La Mutant, cap de producció del programa Plis Play (À Punt Mèdia) i codirectora de la plataforma de prescripció de cinema i sèries Las Entendidas, entre altres.
Coordinació