Des de l’any 2008 el Festival Internacional de migmetratges La Cabina porta a la ciutat de València les millors pel·lícules de 30 a 60 minuts.
El festival s’ha realitzat de manera contínua des del seu inici, creixent en seccions, activitats i impacte internacional.

mediometrajes la cabina

Festival pioner a visibilitzar el format de migmetratge al cinema

La Cabina compta amb tres seccions de migmetratges: Secció Oficial, pel·lícules de ficció; Amalgama, pel·lícules de no ficció i nous llenguatges; Inèdits, migmetratges rescatats d’altres èpoques i Visuals, un punt de trobada entre la música en directe i les projeccions audiovisuals.

La Cabina aposta per un festival jove, fresc i innovador amb un públic heterogeni que any rere any s’ha consolidat a la ciutat de València. Atentes als nous corrents de la cultura cinematogràfica, La Cabina destaca pel seu creixement sostenible, un marcat dinamisme i una evolució qualitativa.

No som un festival més de cinema

Migmetratges: de 30 a 60 minuts

La producció mundial de pel·lícules en aquest format és molt nombrosa i de gran qualitat. No obstant això, en estar a mig camí entre el curt i el llargmetratge, a penes ha trobat cabuda en festivals cinematogràfics.

La Cabina dota de notorietat a aquest format que, com hem demostrat fins hui, gaudeix d’una producció la qualitat de la qual és equiparable a la secció oficial de qualsevol festival cinematogràfic de prestigi. Per això, com a pioner d’aquesta mena de festival a Espanya, La Cabina ha consolidat a València com la seu internacional de pel·lícules d’aquest metratge.

La Cabina de Antonio Mercero

El festival pren el seu nom del mediometraje d’Antonio Mercero (La Cabina, 1972) en el qual l’actor José Luis López Vázquez queda tancat en una cabina telefònica.

El migmetratge La Cabina gaudeix de prestigi en el sector audiovisual, aconseguint el Premi Emmy Internacional al millor telefilme i el Fotograma de Plata a millor intèrpret de televisió per a l’actor en 1973.

El Festival de cinema de 30 a 60 minuts, La Cabina ret homenatge en cada edició a l’obra d’Antonio Mercero.

La Cabina de Antonio Mercero

La Cabina es realitza gràcies a la col·laboració i suport d’institucions públiques i privades.