En un petit poble rural, en un temps desconegut, després d’una porga de sang, un supervivent desperta sense recordar res de l’ocorregut. Una amable senyora tindrà cura d’ell en sa casa, a l’espera que es millore. Una estranya relació creixerà entre la taciturna anciana i l’home sense passat, mentre el mite del jove Tàntal sobrevola el poblat.

Après la peine (Anh Minh Troung, 2012)

Après la peine és una mostra més que el petit format dels migmetratges proporciona el temps suficient per contar una gran història. La fotografia de Vincent Biron y Luc St. Pierre, plena de recursos simbòlics i d’influències artístiques, posseeix una tècnica i una delicadesa sublims que, acompanyada de la música de Samuel Laflamme, converteixen la pel·lícula en una petita obra mestra. A més, compta amb les madures interpretacions de Monique Miller i Jacques Godin, dos grans actors del cinema canadenc.

Aquesta pel·lícula és un relat filosòfic que condueix a l’espectador a la reflexió obligada, a aprofundir en els pressupostos morals establerts, a decidir on es troben els límits de la justícia, a dilucidar qui és la víctima i qui el botxí.

Anh Minh Truong ha dirigit quasi setge curtmetratges i migmetratges, vint-i-cinc vídeos comercials i musicals i ha acumulat més de trenta premis i distincions pel seu treball (Cannes Short Film Corner, Worldfest Houston, Vidéaste recherché i més…). Li costà quatre anys d’esforç completar l’ambiciós migmetratge Après la peine, que ha obtingut premis com el de Millor Fotografia o Millor Banda Sonora en distints festivals de cinema de Canadà.

Après la peine formarà part de la Selecció Oficial de la VI edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina.

2 comentaris

  1. Pingback: Programa miércoles 13 de noviembre | La Cabina
  2. Pingback: Programa martes 12 de noviembre | La Cabina

Comments are closed.