El president dels Estats Units busca pornografia en internet mentre parla per telèfon amb un dels seus drons enviats a Afganistan. Mentrestant, l’ambaixadora francesa d’aqueix país està negociant el desarmament d’un nòmada de la regió Kuchi i la seua filla Cléo és segrestada per un cap militar afganès que la confon amb una princesa, filla d’un important enemic. Tots dos mons es troben en aquest migmetratge de 33 minuts en el qual el seu director, Gabriel Abrantes, fon la sàtira social i política amb un preciós ús de la fotografia. “Treballem en llocs on el món està prenent noves formes de vida, on les formes de vida contemporànies estan sent inventades”, explica el director sobre el seu cinema.

Ennui Ennui (Gabriel Abrantes, 2013)

Abrantes (1984) és artista i director de cinema. Ha aconseguit nombrosos premis, entre d’altres el Lleopard d’Or al Millor Curtmetratge en Locarno en 2010 per la seua pel·lícula A History of Hutual Respect. Les seues pel·lícules han sigut exhibides en festivals com la Biennale de Venezia o Toronto i ha exposat la seua obra artística a Boston, París i Oporto. El seu migmetratge Hastío (Ennui Ennui) es va fer amb l’Esment Especial del jurat en la passada edició del Festival de Clermont-Ferrand i amb el Grand Prix France en el Festival de Cinema de Brive. Actualment Abrantes viu i treballa a Lisboa, on prepara el seu primer llargmetratge: Tristes monroes.

Hastío forma part de la Secció Oficial del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que es celebrarà del 6 al 16 de novembre en la Filmoteca de València.

HASTÍO · ENNUI ENNUI | Gabriel Abrantes · Comédie · France · 2013 · 33 min