“No creus que la conquesta de l’espai es una cosa romàntica?”

Feux, de Thibaut Piotrowski

Feux, de Thibaut Piotrowski, és un exemple de les cada vegada més nombroses proeses artístiques que recorren a l’autofinançament. L’autodidacta Piotrovski és el demiürg d’aquest univers infantil en blanc i negre, un migmetratge de quaranta minuts.

En Feux, tres nens perduts que bé podrien haver sortit de la ploma de J.M. Barry, fan del pati de sa casa la zona de jocs ideal. El més gran de tots tres, un jove geni que anteposa el progrés de la ciència a qualsevol cosa, treballa en un coet espacial com a mostra d’amor a la seua veïna Louise. Un intent també de recompondre el seu ego ferit des que aquesta el rebutjà. El mitjà dels germans és un amant dels animals i tots els matins s’endinsa al bosc per a evitar que els caçadors els capturen. Inspirat pel programa de televisió Aventures Scientifiques i cercant la manera de comunicar-se amb els animals del bosc, decideix utilitzar la telepatia. La nena que els acompanya es manté en silenci, com Lewis el conill. Ambdós observen tot des de la distància, sense comprendre massa bé què ocorre al seu voltant.

L’absència d’adults fa d’aquesta història un conte poètic, on l’escassetat de recursos tècnics contrasta amb la inquietant trama i la desbordant imaginació del seu autor, que dota a la cinta d’una atmosfera avantguardista i, per moments, sinistra.

Piotrowski ha dirigit diversos curtmetratges i ha realitzat vídeos comercials i de moda.

Feux ha passat per festivals com el Rome Independent Film Festival a més d’obtenir l’esment especial del jurat en la passada edició del Clermont-Ferrand, dintre de la competició nacional. Aquest mes de novembre formarà part de la Selecció Oficial en la VI edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina.

FEUX | França · Thibaut Piotrowski · 2012 · 40 min