Quan escolten uns sinistres colps i rugits darrere de la paret, una mare i els seus dos fills decideixen emprendre una fugida cap al bosc. “Anem a jugar a un joc. Consisteix a fingir que abandonem la casa”. Simon, de 8 anys, escull una pirita per a portar-la amb ell, mentre que la seua mare decideix rescatar una fotografia de família. Els tres ixen al carrer, on els enderrocs i els cadàvers es barregen amb una estranya boira grisa. Què ha ocorregut? Què són aqueixos udols que se senten al lluny? Només en el bosc es trobaran fora de perill… o tal vegada no.

Les enfants (Jean-Sébastien Chauvin, 2014)

La imaginació desbordant de tots dos xiquets aconseguirà minvar el terror que sent la mare quan, al lluny, s’albira una misteriosa llum blanca que Simon i la seua germana xicoteta semblen reconèixer.

Aquest conte fantàstic, amb paisatges devastats i boires inquietants, és la cinquena pel·lícula del francès Jean-Sébastien Chauvin. Chauvin, a més de dedicar-se a la direcció, és crític de cinema en publicacions com Cahiers du Cinéma i també imparteix classes en la ESEC. El seu curtmetratge Et ils gravirent la montagne va ser preseleccionat en la passada edició dels César. Los niños (Els enfants) és la primera col·laboració entre Chauvin i l’escriptora i guionista Hélène Frappat, qui també col·labora en la revista Cahiers i ha publicat diverses novel·les i assajos.

Los niños forma part de la Secció Oficial de la VII edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que se celebrarà en la Filmoteca de València.

LOS NIÑOS (LES ENFANTS) | Jean-Sébastien Chauvin · Fantàstic · França · 2014 · 32 min)