Durant l’estiu de 1979 Jean, de 10 anys, descobrirà, a voramar que els seus pares ja no s’estimen. Jean experimentarà la fi de l’amor, de la vida i, d’alguna manera, de la infància. Tot el que sosté el seu univers infantil s’estavellarà durant unes vacances. Tal volta Jean ha descobert massa prompte que l’amor i la vida acaben com acaba l’estiu.

Per molt gastada que estiga Après la Pluie, de Erik Satie i per molt que, com ocorre tantes vegades, s’haja utilitzat fins a la sacietat fins convertir una peça bellíssima en una simple melodia d’ascensor, aquesta obra per a piano sempre resulta efectiva. En Océan, aquesta música, tot al començar el film ja convida a no alçar-se de la butaca, a l’espera del que puga ocórrer després dels crèdits.

Per a trencar amb el tòpic de les vacances en família, Laborie teixeix una sèrie d’esdeveniments que atrauran l’atenció de l’espectador durant els 31 minuts d’aquest migmetratge.

Adam Lenglen, el jove actor que interpreta a Jean, sorprèn per la seua magnífica actuació i Julia Faure, actriu quasi desconeguda, però que ja ha treballat amb directors com Yann Samuell (Jeux d’enfants, La guerre des botons) desborda potencial interpretatiu.

Emmanuel Laborie, qui repeteix a La Cabina després del aplaudit migmetratge Jean-Luc persecuté, es conegut pels seus documentals per a la televisió francesa, tot i que ha rodat també curtmetratges com Qui a frappé à la porte d’Henri Michel? (2003), que fou seleccionat en festivals com el de Clermont-Ferrand o el Festival Côté Court de Pantin. Jean-Luc persecuté fou guardonat amb el premi a Millor Fotografia en la IV edició de La Cabina.

Océan formarà part de la Selecció Oficial en la VI edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina. El certamen tindrà lloc del 8 al 17 de novembre.

OCÉAN | Emmanuel Laborie · França · 2013 · 31 min

Océan (Emmanuel Laborie, 2013) from Festival La Cabina on Vimeo.