Una jove parella de Los Angeles, Camille i GJ, organitza un viatge a Death Valley per trencar amb la rutina que amenaça la seua relació. A mig camí, una cridada de Morgan, l’ex nòvia de GJ, canviarà el rumb dels esdeveniments. Morgan passarà amb la parella les següents dies, el que farà que Camille i GJ es replantegen el seu futur junts.

Para los que siempre es complicado (Those for whom is always complicated) és una road movie a l’americana, però amb tints de comédie française. Els paisatges desèrtics del sud de Califòrnia es fusionen amb una forma de fer cinema a l’europea per mostrar-nos a una generació de joves amb la qual molts ens sentirem identificats.

Para los que siempre es complicado (Eva Husson, 2013)

Eva Husson (1977), la directora d’aquest migmetratge de 50 minuts, viu entre USA, Anglaterra, Espanya, Puerto Rico i França. Va estudiar direcció a l’American Film Institute de Los Angeles, on es va graduar. El 2004 va dirigir el seu primer curtmetratge, Hope to Die i el pròxim any presentarà el seu primer llargmetratge, Bang Gang, apadrinada i recolzada pel cineasta Lars von Trier. Aquesta pel·lícula explica la història d’un grup d’adolescents i el seu despertar sexual a la ciutat de Biarritz. Husson està ara adaptant el guió de Bang Gang per convertir-lo en una novel·la, que serà publicada properament per Faber & Faber.

Para los que siempre es complicado forma part de la Secció Oficial de la VIII edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que se celebrarà al novembre a la Filmoteca de València.

PARA LOS QUE SIEMPRE ES COMPLICADO | Eva Husson · França-EE.UU. · 2013 · 50 min