Taram Tarambola és la història de Émilie i Anna, dues germanes de 9 i 6 anys que esperen en un bar a que el seu pare vaja a arreplegar-les. El temps passa i el seu pare no arriba. L’espera es fa llarga entre els clients habituals del bar que van i vénen. Anna, mentrestant, s’evadeix en un món imaginari. Émilie, avorrida, decideix ficar-se en el xicotet univers de la seua germana en el qual una mica d’una especial poció màgica i una mica de convicció poden fer que les coses canvien. Quan el seu pare arriba per fi al bar on les xiquetes esperen, ja és de nit. Després d’arribar a casa un menut incident provocarà que ambdues xiquetes decidisquen que ha arribat el moment per fi d’elaborar aqueixa poció misteriosa i pronunciar les paraules màgiques: “Taram Tarambola”.

Tram-Tarambola (María Castillejo, 2014)

María Castillejo Carmen és una directora espanyola que es va instal·lar a Brussel·les en 2006. Va abandonar els seus estudis de dret a València, la seua ciutat natal, per a començar cinematografia en el INRACI. D’aquest migmetratge, la pròpia directora afirma: “El que m’interessa d’aquesta història és com pateixen ambdues xiquetes i quins són els recursos que empren per a enfrontar-se a aquest sofriment. No estan vivint una situació fàcil i m’agradaria que l’espectador valorara la força amb la qual les petites germanes afronten aquest moment complicat. He volgut explicar una història dura, però amb aqueixos tocs de tendresa que fan que la vida siga menys pesada”.

Taram Tarambola ha sigut seleccionat en més de vint festivals internacionals i ha aconseguit diversos premis i distincions, com el Premi del Públic en el Nikon Film Festival de Bèlgica, en 2011.

Taram Tarambola estarà en la Secció Oficial de la VII edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina que es celebrarà del 6 al 16 de novembre en la Filmoteca de València.

TARAM TARAMBOLA | María Castillejo · Drama · Bèlgica · 2014 · 30 min