El jove Abdulay acaba de perdre el seu germà en un accident de trànsit a París. Quasi sense pensar-ho, decideix traslladar el seu cos fins a Mauritània per enterrar-lo prop de la seua família, al cementiri del poble dels seus pares. En aquest viatge l’acompanyaran tres amics, que accediran a travessar el perillós desert en cotxe, per complir el desig d’Abdulay. No obstant això, una última sorpresa els espera quan arriben al seu destí.

Terremere (Aliou Sow, 2014)

Aquest migmetratge de 32 minuts, dirigit per Aliou Sow, ens mostra la paradoxa de ser un africà a França i un francès al Senegal. Però també obre una finestra a un conflicte bèl·lic del qual quasi ningú parla, en un oblidat racó del desert del Sàhara. Va ser per aquesta complicada situació política i civil que l’equip de rodatge de Terremere va estar acompanyat en tot moment per un vehicle de l’exèrcit.

El director Aliou Sow va ser guardonat el 2009 amb el Premi del públic al Festival des Cultures Francophones de Munic (FFAT) pel seu curtmetratge Le monde est petit.

Terremere forma part de la Secció Oficial de la VIII edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que se celebrarà del 5 al 15 de novembre a la Sala Luis García Berlanga de la Filmoteca de València.

TERREMERE | Aliou Sow · Senegal-França · 2014 · 32 min