És 1991. Una massiva onada d’immigrants asquenacís russos arriba a Israel. Misha té 12 anys i registra amb la seua càmera de vídeo el viatge cap a la Terra Promesa. La traumàtica experiència de la immigració adquireix proporcions absurdes quan la tia de la família mor en l’avió, just abans de l’aterratge. Els pares de Misha hauran d’enfrontar-se al tràfec i l’estricta burocràcia hebrea per a poder soterrar el cadàver de l’anciana en sòl israelià.

La família protagonista d’aquest migmetratge arriba a un país desconegut, amb un idioma desconegut i amb unes tradicions molt arrelades. Mentre romanen atrapats a les oficines d’immigració properes a la frontera hauran resoldre la qüestió del funeral de sa tia. I abans, però, hauran de resoldre qualsevol tipus de paperassa per a formalitzar la nacionalitat del cadàver.

Prudovsky, director de Welcome and… our condolences, transforma una situació tràgica en una comèdia on l’humor negre és el protagonista. El guió és intel·ligent i punyent i les situacions absurdes s’aniran succeint. El director adopta la màxima de Woody Allen: comèdia =  drama + temps i el resultat és aquesta divertida comèdia de 30 minuts.

Leon Prudovsky nasqué l’any 1978 a Leningrad, URSS (hui San Petersburg, Rússia) i emigrà a Israel a l’edat de 13 anys. Es graduà a la Universitat de Tel Aviv, al departament de Cinema i Televisió l’any 2004. El seu treball de graduació, el curtmetratge Dark Night, fou nominat al Student Academy Award l’any 2005 i guanyà nombrosos premis a prestigiosos festivals com el Festival Internacional de Cinema de Venècia, el Jerusalem Film Festival o el Palm Springs International Film Festival de Nova York. L’any 2009 escriví i dirigí el seu primer llargmetratge Five Hours from Paris, que fou seleccionat al Toronto Film Festival. Ha treballat com a conseller per a la Israeli Film Fund. La seua última pel·lícula, Welcome and… our condolences, es va fer amb el màxim guardó de la seua categoria al festival de cinema de Tel Aviv i al de New Jersey International Film Festival. Durant la passada edició del Clermont-Ferrand aquest migmetratge obtingué el premi del jurat jove.

Welcome and… our condolences formarà part de la Selecció oficial al Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que tindrà lloc el pròxim mes de novembre. Tota la informació que necessites, ací: www.lacabina.es

WELCOME AND… OUR CONDOLENCES | Israel · Leonid Prudovsk · 2012 · 30 min

Welcome and… our condolences (Leon Prudovsky, 2012) from Festival La Cabina on Vimeo.