Jurek té 23 anys, és estudiant d’Història i viu amb la seua tia, qui fa tot el que pot per a alimentar i mantenir al jove. Fart de l’estabilitat en la seua vida i culpabilitzant a la seua tia de l’avorriment existencial que pateix, Jurek decideix canviar el seu destí i acabar amb la vida de la dona amb un martell.

Zabicie Ciotki (Mateusz Glowacki, 2013)

El migmetratge està basat en la novel·la homònima inacabada de l’escriptor Andrzej Bursa. El relat tracta sobre la lluita interna amb els nostres dimonis, la potència de la imaginació i la força de l’inconscient en els nostres actes del dia a dia. Matar a la tía (Zabicie Ciotki) és una comèdia absurda sobre l’existència i sobre les opcions que se’ns presenten per a canviar el rumb dels esdeveniments. A pesar que, a voltes, fem el que fem, els esdeveniments mai canvien.

Mateusz Głowacki (1982) va estudiar Direcció de Cinema en el departament de Radi i Televisió de Silesia, en Katowice, Polònia. Ha dirigit una dotzena de curtmetratges com Richard (2012), When Lights of Dawn Rise (2012) o Survey about women (2012).

Matar a la tía estarà en la Secció Oficial de la VII edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina que se celebrarà del 6 al 16 de novembre en la Filmoteca de València.

MATAR A LA TÍA (ZABICIE CIOTKI) | Mateusz Głowacki · Comèdia · Polònia · 2013 · 30 min