Basada en una història real, La broma de Mendel (Fokusy Mendelya) explica la història del professor de genètica Boris Grigorievich. Un matí, el dia del seu aniversari, mentre Boris va de camí al seu cotxe per a anar a la universitat, la seua tranquil·la vida donarà un gir inesperat quan una dona a punt de donar a llum li demana que l’acompanye a l’hospital més proper. La dona desapareix després del part i a Boris ho fan responsable del nounat. Per a corroborar que no és el pare del xiquet, el professor exigeix una prova de paternitat el resultat de la qual canviarà el rumb de les coses per sempre. O no…

Tatiana Fedorovskaya va nàixer en Magnitogorsk (Rússia) en 1979. És directora, guionista i actriu. Es va graduar en Guió i direcció a Moscou i ha dirigit el curtmetratge Charisma i el migmetratge La broma de Mendel en 2015. Tots dos han sigut seleccionats en nombrosos festivals internacionals. La seua pel·lícula Offenbacher (2016) ha sigut guardonada recentment en els Los Angeles International Independent Film Awards i en el Hollywood International Moving Pictures Film Festival.

La broma de Mendel forma part de la Secció Oficial en la IX edició del Festival Internacional de Mediometrajes La Cabina, que se celebrarà a València del 3 al 13 de novembre.

LA BROMA DE MENDEL | Tatiana Fedorovskaya · Rusia/Alemanya · 2015 · 30 min