Westfàlia. 1873. Hans Herberholz és un granger que torna a la seua casa després d’un llarg dia de treball i descobreix que l’han saquejat. La seua dona jau assassinada en el sòl i la seua filla, indefensa, s’amaga encara amb vida en un racó de la granja. Per a evitar els abusos dels cacics i dels lladres, Hans haurà de prendre una decisió i casar a la seua filla pel bé de les seues propietats, en contra dels seus principis, alhora que intentarà desemmascarar a l’assassí de la seua esposa.

La granja solitaria (Der Einsame Hof), migmetratge de l’alemany Christian Zipfel, la fotografia aconsegueix hipnotitzar a l’espectador des del primer fotograma. Zipfel utilitza el blanc i negre, els jocs del qual de llums i ombres afavoreixen l’atmosfera fosca d’aquesta pel·lícula de 30 minuts i recorden a Dreyer i la seua estètica.

Christian Zipfel va nàixer a Hattingen, Alemanya, en 1992. Va començar els seus estudis de cinema en 2012 a l’Acadèmia de Cinema de Colònia. La granja solitaria és el seu primer migmetratge. Ha dirigit curtmetratges com Haut (2014) o Light Game (2014). El seu documental Magadan (2016) aborda l’època dels gulags soviètics de Sibèria i ha sigut seleccionat en diversos festivals especialitzats.

La granja solitaria forma part de la Secció Oficial en la IX edició del Festival Internacional de Mediometrajes La Cabina, que se celebrarà del 3 al 13 de novembre en la Filmoteca de València.

LA GRANJA SOLITARIA | Christian Zipfel · Alemanya · 2016 · 30 min