La Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València, coorganitzat per l’Aula de Cinema del Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València, l’Institut Valencià de Cultura, Conselleria de Cultura a través de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, Regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València i Diputació de València, i que compta així mateix amb el patrocini oficial de Cervesa Túria i Caixa Popular, celebra aquest dijous, 21 de novembre, a les 20.30 h. en el claustre del Centre Cultural La Nau (C/ Universitat, 2), la Gala d’Inauguració de la seua dotzena edició. A l’acte assistiran personalitats del món de la cultura com la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit; Carmen Amoraga, directora general de Cultura i Patrimoni de la Conselleria; Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València; Maite Ibáñez, regidora d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València; José Luis Moreno, director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC; Sara Mansanet, directora de la Cabina; i Xavier Delagnes, director del migmetratge inaugural de 49 minuts de duració, Notre Dame de la ZAD (França, 2018).

María FusterLa gala serà conduïda per María Fuster. Fuster ha treballat com a presentadora d’informatius a Mediterráneo TV, i també en registres més desenfadats 8TV al costat de Mediaset i La Fábrica de la Tele. Ha treballat també en LaSexta Notícies, en el magazine Tips de la2 de TVE i en Mediapro per al magazine Tarda Oberta de TV3. Recentment ha copresentat el programa Matí à punt i, en l’actualitat, col·labora amb el programa Assumptes Interns de la productora El Terrat.

El migmetratge inaugural, i que donarà inici a 8 dies en què València s’inundarà del millor cinema internacional de 30 a 60 minuts, és Notre Dame de la ZAD (França, 2018). La pel·lícula narra en clau de comèdia les peripècies de Camille, una jove que creu haver vist a la Mare de Déu en el cor del ZAD, el lloc on es reuneixen els activistes en contra de la construcció d’una autopista.
Fins al dia 29 de novembre es podran veure en La Filmoteca i el Centre Cultural La Nau els 26 migmetratges seleccionats en Secció Oficial i Amalgama.

Així mateix, el Centre Cultural La Nau acollirà també les sessions de Inèdits (projeccions de  migmetratges  de directors consagrats); la projecció especial sobre l’Espanya buidada; Visuals amb Túria, amb els concerts de Amatria i Wisemen Project; Vidoepoesía i les activitats AulaCabina i Matinal en família, a més de la cerimònia de clausura. Per altra banda, La Mutant acollirà el directe del programa radiofònic Carne Cruda, presentat per Javier Gallego, pel qual passaran convidats de La Cabina i l’actuació de la banda La Plata, i Barreira Arte+Diseño tornarà a ser seu de la secció dedicada als Fashion Films.

+Info: Gala d’Inauguració XII Edició de la Cabina
Data: dijous, 21 de novembre
Hora: 20.30 h. Entrada lliure fins a completar aforament.
Lloc: Claustre del Centre Cultural La Nau (C/ Universitat, 2)
Tota la programació en www.lacabina.es