Val. Sí. Ja ho sabem. Ja hem parlat de música enguany. Però és que hi ha més. Què fem? Callem i us la perdeu? Clar que no.

Amb ‘Stop’, el migmetratge que Stanley Sunday ha fet amb Doble Pletina, cal córrer el risc de fer-se pesades. “Si la música et porta cap a rimes i llegendes, a paisatges truculents, becquerianos i violents”, que diria Ángel Stanich, llavors és important que no deixes de llegir. Aquestes són les cinc cançons de Doble Pletina que, sense voler, et donen les raons per a no perdre’t la pel·lícula.

 

Aquesta cançó, que a més forma part de la pel·lícula de Stanley Sunday, ens serveix d’excusa perfecta per a repassar els esdrúixols epítets, les crítiques, que se li han dedicat a ‘Stop’. En Jenesaispop asseguren que “el guió no pot ser acusat precisament de predictible” i que “Doble Pletina retraten el sentir de l’escena indie clàssica espanyola, amb els seus defectes i les seues virtuts”. Per part seua, en El Cultural qualifiquen el migmetratge de “himne pop”. L’autor de la ressenya de Muzikalia ho té clar: “siga el que siga aquest film, m’agrada per la seua falta de pretensions: ací només val riure’s d’un mateix i dels tòpics del pop indie trist i apàtic”.

 

Aquesta és la típica frase que es diu quan arribes tard a la sessió de La Cabina en la Filmoteca, però encreues els dits perquè: 1) la taquilla encara estiga oberta i, 2) no s’hagen esgotat les entrades. El videoclip no forma part de ‘Stop’ (la cançó és de 2013), però val la pena gaudir del treball d’animació d’Óscar Martínez.

 

‘Igual o mayor que’ forma part del disc ‘De lo concreto a lo general’, de 2013.I ens serveix per a parlar de la complicitat entre grup i director (que es pot observar a aquesta entrevista de Radio Primavera Sound), la relació dels quals es remunta ja molts anys arrere. El realitzador ja va dirigir aleshores el videoclip de la cançó.

“No és la primera vegada que passa, ha passat des de sempre i tothom creu que és la primera vegada”. Val que Doble Pletina es refereixen a una altra cosa amb això, però és cert que no és la primera vegada que passa en La Cabina: hi haurà música projectada i projectes musicats en directe. Cert, sí: una mica enxampat amb pinces, però ja ens enteneu… La cinta musical de ‘Stop’ coincideix enguany amb una nova edició de Visuals, que en aquesta edició serà a càrrec del duo Versonautas amb el seu projecte Astro Azul.

 

Certament us podeu queixar de com hem filat temes en l’anterior paràgraf. És legítim. Del que no podreu queixar-vos, com en la cançó de Doble Pletina inclosa en la pel·lícula de Stanley Sunday, és que us avisem: ‘Stop’ es projectarà el divendres 12 de novembre a les 18.00 en La Nau.