En La Cabina, lluny de les qüestions jeràrquiques que imposen les diferències en la duració, tenim clar que un migmetratge no és sempre, per definició, el trampolí per a un llargmetratge. Tots dos es relacionen entre si amb naturalitat, per molt que es pense de manera natural en el llarg. En cada nova edició sorgeixen innombrables mostres d’aquesta sana relació, amb actrius i directores que transiten sense cap complexe entre els diferents formats amb els quals es pot fer cinema. L’últim gran exemple d’això és l’actor belga Jonas Bloquet, que interpreta a Victor en ‘Les Mauvais Garçons’ (2020), la pel·lícula amb la que Elie Girard participa a la Secció Oficial de La Cabina 2020. Ací repassem diverses oportunitats en les quals hem pogut veure Bloquet al cine abans de veure-li a la pantalla de La Filmoteca.

 

‘Malavita’ (Luc Besson, 2013)

En 2013, Jonas Bloquet va participar al seu primer gran projecte, i ho va fer amb Luc Besson a la direcció i junt amb Robert DeNiro i Michelle Pfeiffer. És cert que hi ha que esperar un poc a que els crèdits de ‘Malavita’ vagen avançant per a trobar el seu breu paper com André en la pel·lícula, però per a tindre 21 anys no està res malament.

 

‘Elle’ (Paul Verhoeven, 2016)

Les coses van començar a canviar en 2016, quan va formar part del repartiment de ‘Elle’. Després d’un parell de curts i de la seua participació en ‘3 días para a matar’ (al costat de Kevin Costner), Paul Verhoeven va comptar amb l’actor belga perquè interpretara a Vincent, el difícil fill de Isabelle Huppert.

 

‘Valerian y la ciudad de los mil planetas’ (Luc Besson, 2017)

En 2017, Luc Besson tornà a contar amb Jonas Bloquet en un dels seus últims treballs en la direcció. En ‘Valerian y la ciudad de los mil planetas’, l’actor de ‘Les Mauvais Garçons’ té un paper breu com a guerrer K-Tron entre un elenc amb noms com Cara Delevingne, Clive Owen o Ethan Hawke.

 

‘La monja’ (Corin Hardy, 2018)

Molt diferent va ser el que va succeir en 2018. Aleshores, Jonas Bloquet va ser un dels protagonistes de la pel·lícula de terror ‘La Monja’ (‘The Nun’) de Corin Hardy. Al costat de Demián Bichir i Taissa Farmiga, el belga protagonitza una història que a la que també treballen Patrick Wilson o Lili Taylor, entre d’altres.