El cicle La Cabina Inèdits dóna l’oportunitat als espectadors de veure els migmetratges de directors consagrats. En edicions anteriors s’han projectat pel·lícules de OrsonWelles, Cecilia Bartolomé, Basilio Martín Patino, José Luis Cuerda, Naomi Kawase o Martin Scorsese; obres que malgrat haver sigut realitzades anys arrere, són desconegudes per al gran públic pel fet que no van gaudir de distribució i projecció en sales comercials.

Enguany es projecta una obra de 1915, Hypocrites, signada per una de les directores més importants dels inicis del cinema, també actriu i productora, Lois Weber; un tribut als vells melodrames de Hollywood Technicolor a càrrec d’Anna Biller, The Hypnotists (2001), l’Oscar al millor curtmetratge d’animació de 1988, L’home que plantava arbres (Frédéric Back) i la pel·lícula de graduació de l’actriu i directora Emmanuelle Bercot, La puça, seleccionada a Cannes 1999.

La secció es completa amb dues rareses pàtries, el migmetratge Anada i volta, per al qual Iván Zulueta es va inspirar en 1968 en un relat de William F. Jenkins, i El camp per a l’home, un migmetratge clandestí sobre els problemes del camp en l’Andalusia franquista, realitzat per Helena Lumbreras i Mariano Lisa en 1973.

Les projeccions seran el 16 i 17 de novembre en el Centre Cultural La *Nau i en versió original amb subtítols en valencià i anglès.