AulaCabina és un projecte didàctic que sorgeix amb la finalitat de divulgar el cinema entre la comunitat escolar amb una programació especial de migmetratges. En aquesta XI edició del festival, AulaCabina es realitzarà en sessions matinals en la Sala Berlanga de la Filmoteca els dies 20, 21 i 22 al novembre i està dirigit a estudiants de Secundària i Batxillerat.
El propòsit d’AulaCabina és fomentar en els estudiants l’educació en l’audiovisual, fonamental en la societat actual i, no obstant açò, limitada sovint en els currículums i en les aules. A més, es busca que els alumnes gaudisquen i aprenguen amb les pel·lícules en l’espai natural de la sala de cinema i que compartisquen aquesta experiència amb els seus companys. Es tracta que els més joves aprenguen a mirar el cinema d’una manera més àmplia i conreen una actitud reflexiva i activa amb l’audiovisual.
AulaCabina ja compleix quatre anys i per primera vegada no solament es limitarà l’activitat a un col·loqui posterior al visionat del migmetratge, sinó que es realitzaran tallers didàctics perquè els alumnes puguen conèixer i comprendre millor les tasques que realitza cada persona dels departaments implicats en una pel·lícula: direcció, producció, direcció d’art, etc.
El cinema és un ben cultural, un mitjà d’expressió artística, un mitjà de comunicació social, una indústria, un objecte d’ensenyament, estudi i recerca. El cinema aglutina una sèrie de factors d’extrema importància en diversos àmbits: el cultural, l’artístic, el social, l’econòmic i el que més ens interessa, l’educatiu. L’objectiu d’AulaCabina és que els alumnes aprenguen el vocabulari cinematogràfic, tècniques, gèneres i a veure de manera crítica el cinema.