O Billie Eilish, que se’ns ha quedat una mica rància l’analogia. Tal com va succeir en l’última edició de La Cabina, la Secció Oficial torna a comptar amb música a més de cinema. La relació entre totes dues disciplines, estretament vinculades des dels primers passos del cinema, fa que siga inevitable parlar d’una quan es parla de l’altra. En aquesta nova edició del festival tornem a comptar amb actrius que canten i directors que reparteixen el seu temps entre el treball darrere de la càmera i damunt d’un escenari.

Comencem per la primera. Vivian Sung és la protagonista, al costat de Tender Huang, del drama taiwanés ‘Taipei Suicide Story’ (Secció Oficial 2021). Però no ens deixem portar pel títol: als seus 29 anys, Sung ha participat en més comèdies romàntiques de les que pots arribar a veure. En alguna d’elles, a més, l’actriu asiàtica posa veu a la banda sonora. És el cas, per exemple, de ‘Take Me to the Moon’ (2017), una pel·lícula que mescla fantasia, drama i, per descomptat, romanços; en la cinta de Chun-Yi Hsieh, Vivian Sung cantaa diverses cançons al llarg de la història.

No va ser la primera vegada que Sung posava veu a les cançons d’una pel·lícula en la qual actuava. Abans ja havia participat en èxits al seu país: ‘Our Time’, una comèdia d’amor adolescent, li va aconseguir una nominació a millor actriu protagonista en els Golden Horse taiwanesos. No va guanyar, però en la gala de lliurament de premis va poder pujar-se a l’escenari per a interpretar la cançó principal de la banda sonora de la pel·lícula. A Vivian Sung pots escoltar-la, per exemple, en el seu YouTube:

Molt menys mainstream és això de Pablo Callisaya. Però amb molt més decibels. Això segur. El director suís d’origen bolivià participa en la Secció Oficial de la XIV edició de La Cabina amb l’estrena espanyola de ‘Zeit Und Lust’, però no seria estrany veure-li sobre l’escenari d’alguna de les sales d’hardcore de València. Callisaya és el baixista d’Imperio, una banda d’hardcore amb lletres en espanyol i un parell de discos que es poden escoltar en el seu Bandcamp.

Bonus track:

No toca la guitarra ni canta, però Karol Lindholm (director de ‘The Last Whistle’, Secció Oficial 2021) té una fantàstica galeria de fotografies del memorable primer concert dels Rolling Stones a l’Havana en 2016. Però no precisament de Mick Jagger: del públic que va assistir.