La Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València, acull entre les seues activitats paral·leles una jornada dedicada a un subgènere de l’audiovisual que està proliferant entre les dues últimes dècades: la videopoesia.

A mig camí entre el videoclip i la videocreació, la videopoesia ha vingut per a quedar-se. Gràcies a l’accessibilitat tecnològica, en concret a les eines d’edició de vídeo, són molts els poetes que s’estan aventurant a expressar els seus poemes en el suport audiovisual. L’escena ha madurat fins a tal punt, que a dia d’avui són nombrosos els festivals internacionals que giren entorn a la videopoesia.

El 16 de novembre, amb entrada gratuïta, a les 19 h. en la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, podrem endinsar-nos en el videopoema. Es projectarà el documental “Versogramas”, dirigit per Belén Montero, i després de la projecció, es durà a terme una taula redona integrada per Montero i l’especialista en videopoesia Clara López Cantos, moderada pel poeta David Trashumante. A més, tancarà l’acte la poeta Miriam Reyes, amb un videorecital, on cos, paraula i imatge es barregen d’una forma suggeridora.