Angélique té 13 anys, però ja cuida als seus tres germans com si els haguera parit. És la filla major d’una família nombrosa de classe obrera que viu als afores de Valenciennes, al nord de Pas de Calais. Angélique és forta, decidida i desconfiada. Li ha tocat ser-ho. Així que els altres la tracten com una adolescent conflictiva confonent la insubordinació i l’inconformisme amb la inadaptació. Un dia, en l’institut, li proposen participar en un càsting per a un film que podria canviar la seua vida.

‘Chasse Royale’ és d’eixes pel·lícules que podrien no haver existit mai. Sorgeix de la casualitat i l’obstinació i açò la fa gran. En 2015, Lise Akoka i Romane Gueret buscaven joves de barris desfavorits i sense experiència cinematogràfica alguna amb els quals filmar un llargmetratge. En el procés, van donar amb Angélique Gernez i Eddhy Dupont. Ella tenia 12 anys i era una jove indomable de la qual brollava una contumacia natural cap a l’autoritat. Ell tenia 11 anys i era l’antònim, càndid, entusiasta i absolutament encantador. Junts, funcionaven en pantalla d’una manera inexplicable.

La improvisació que van realitzar en les proves de càsting va deixar bocabadades als seus responsables, que creien haver-hi oposat protagonistes per al film en el qual anaven a treballar. Però de sobte, el rodatge d’aquest es va cancel·lar, el director que anava a encapçalar el projecte es va esfumar i ‘Chasse Royale’ va passar a ser un projecte fallit.

Entre indignades i frustrades, Akoka i Gueret van decidir que allò no podia quedar així. Juntes, van escriure un guió sobre un parell de dones que buscaven a una protagonista per a un llargmetratge. La ficció es va convertir en realitat amb Angélique i Eddhy com a protagonistes absoluts i el resultat és el migmetratge que coneixem avui.

Una obra que destil·la veracitat i compromís amb la realitat que retrata, i que la seua força resulta irresistible per la seua proximitat i la seua afilada mirada quasi documental. Com si el ‘Kes’ de Ken Loach i ‘Las vidas de Grace’ de Destin Cretton s’hagueren fusionat en una còctel *molotov.

Lise Akoka és llicenciada en psicologia i actriu professional, encara que avui dia s’ha especialitzat en la pràctica del càsting professional. En particular, es dedica a la cerca de xiquets i adolescents per a projectes aliens. Per la seua banda, Romane Gueret va estudiar cinema en la Sorbona, va donar els seus primers passos en com a assistent de direcció i… assistent de càsting. ‘Chasse Royale’ és la seua primera pel·lícula.

‘Chasse Royale’ formarà part de la secció oficial en la X edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que tindrà lloc del 16 al 25 de novembre en la Filmoteca de València.

CHASSE ROYALE | Lise Akoka i Romane Gueret · França · 2016 · 30 min.