“Com va la teua tesi?”, interroguen a Mark abans de preguntar-li com està i què espera del seu present, ara que es casa la seua germana. “Bé, quasi la tinc acabada”, menteix. Mark té trenta anys, és fotògraf i li va malament. Els seus germans majors estan casats, tenen fills i treballs. Sembla anar-los millor, però solament ho sembla. Durant el transcurs d’unes noces, les misèries i l’aïllament d’una família de classe alta austríaca ixen a la llum.

‘Die Hochzeit’ (‘The Wedding’) recorre els passadissos sentimentals d’una ‘família de bé’, per a posar en relleu la superficialitat de les aparences de cartó. En un esdeveniment tan aparentment feliç com unes noces, tothom es preocupa pels altres mentre s’esforcen a fingir que els va bé. El germà major simula ser la figura paterna de la família, la germana dissimula sentir-se joiosa per veure reunida a la família, l’exnovia aparenta estar satisfeta amb la seua situació sentimental. Mark, com l’espectador, està fart de fingir.

Al seu torn, gràcies a una posada en escena exquisida, el realitzador Sebastian Mayr connecta genialment amb tota eixa generació a la qual li van vendre que si feia allò en el que creia… li aniria bé. Mark és fotògraf i ‘Die Hochzeit’ ens situa en el seu món des del minut un: veiem fotografies del seu passat penjades en la seua habitació mentre sona alguna cosa semblat al rodatge d’una pel·lícula de 35mm, com si assistírem a una pel·lícula que ell mateix està protagonitzant: el fill pròdig vaga per les noces de la seua germana.

Nascut a Salzburg en 1983, Sebastian Mayr va estudiar Ciències de la Comunicació a Salzburg, Viena i Màlaga. Va començar a treballar en el món del cinema als als 18 i en 2009 es va matricular en la Filmakademie Wien on imparteix classes Michael Haneke. D’ell sembla haver assimilat l’ànim per la destrucció de la façana social que transmet aquest migmetratge.

‘Die Hochzeit’ formarà part de la secció oficial en la X Edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que tindrà lloc del 16 al 25 de novembre en la Filmoteca de València.

THE WEDDING | Sebastian Mayr · Àustria · 2016 · 40 min.