Una plujosa nit, l’hàmster Przemek cau al buit per una de les finestres d’un vell edifici. Els afables propietaris de Przemek, la senyora Maria i el senyor Wenceslao, descobreixen l’hàmster moribund i decideixen dur-lo al veterinari del poble, qui es compromet a salvar-li la vida. Aquesta petita catàstrofe es convertirà en el detonant d’una sèrie d’esdeveniments que alteraran la pau de la petita comunitat.

Chomik, de Bartek Ignaziuk és un conte a l’estil de Delicatessen o El milagro de P-Tinto, llargmetratges carregats d’una decadència encantadora, amb personatges curiosos i situacions absurdes. Però, a més, aquest migmetratge inclou el toc de la vella Polònia, amb els seus edificis plens d’esquerdes i els seus grisos cendra omnipresents, que, a pesar de tot, no perd el sentit de l’humor.

Bartek Ignaziuk es graduà a l’Acadèmia de Belles Arts de Gdansk (Polònia), al departament d’Il·lustració i Disseny. Des de 2003 ha dirigit diversos espots publicitaris. L’any 2009 dirigí l’adaptació polonesa de la sèrie britànica Cold Feet. El seu videoclip per a la cançó Hide and Seek, de Kora, fou premiat com el millor Vídeo Musical en Camcreimage 2010. Chomik, ha passat pel Short Film Corner de Cannes 2012.

Com seria la teoria del caos si substituïrem la papallona per un hàmster? El migmetratge Chomik té la resposta. No deixen de visitar la pròxima edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina que tindrà lloc del 8 al 17 de novembre de 2013.

CHOMIK | Bartek Ignaciuk · Polonia · 2012 · 30 min