Un cervell humà és mantingut amb vida de forma artificial pels científics d’un laboratori. A través de la visió subjectiva de Ypsillon (així es diu el cervell) serem testimonis de tot allò que ocorre en el laboratori. Amb un poc d’humor negre, Ypsillon aprofundirà en les relacions humanes i, a mesura que passe el temps, passarà de la mera consciència a desenvolupar la seua pròpia personalitat.

En levande själ (Henry Moore Selder, 2014)

El migmetratge Un alma viva (En levande själ), del suec Henry Moore Selder, està basat en la novel·la homònima de l’escriptor P. C. Jersild. L’obra literària de Jersild, al seu torn, s’inspira en el conte William and Mary de Roald Dahl. Tant en la novel·la com en el migmetratge de Moore Selder, els temes són clars: l’ètica com una qualitat adquirida, que s’aprèn, i allò que converteix a un ésser viu en un ésser humà. Ypsillon plantejarà qüestions de base existencialista de forma innocent i a voltes hilarant.

Henry Moore Selder va estudiar Teoria Cinematogràfica en la Universitat d’Estocolm i després Direcció en l’Escola de Cinema de la mateixa ciutat. Ha treballat com a director d’espots publicitaris i vídeos musicals amb bandes com The Hives. A més, forma part del col·lectiu de directors StyleWar que en els últims anys ha sigut responsable de les campanyes publicitàries de marques com ara Nike, Audi o Mastercard. Després de la seua reeixida carrera en el món de la publicitat, va decidir tornar als seus orígens com a director solista. El seu migmetratge Un alma viva va rebre l’Esment Especial del jurat en la passada edició del Festival Internacional de Cinema de Göteborg.

Un alma viva forma part de la Secció Oficial en la VII edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina que se celebrarà del 6 al 16 de novembre en la Filmoteca de València.

UN ALMA VIVA (EN LEVANDE SJÄL) | Henry Moore Selder · Comèdia · Suècia · 2014 · 31 min