Polònia. El règim comunista obliga a milers de ciutadans a exiliar-se buscant millors oportunitats. Anna té set anys i la seua mare ha decidit emigrar amb ella i la seua germana Agniezska a Alemanya Occidental per a reunir-se amb el seu espòs. Anna sap que allí l’esperen brillants màquines automàtiques de caramels i una gran habitació que ja no haurà de compartir amb la seua germana major. Per a ella el viatge suposa una misteriosa aventura cap a un país desconegut. La seua mare, no obstant açò, encara que desitja retrobar-se amb el seu marit, al que fa ja dos anys que no veu, sap que no serà un viatge fàcil. La família d’Anna veu aquesta fugida cap a davant com una espècie de traïció al seu país i als seus sers estimats. Però la situació social i política de Polònia s’ha tornat insostenible per a molts.

Fremde Farben (Kamilla Kuczynski, 2013)

En Colores extranjeros (Fremde Farben), Kamilla Kuczynski (1976), actriu polonesa que s’estrena com a directora d’aquest migmetratge de 30 minuts, ens mostra un tros de la història de Polònia a través de la mirada d’una xiqueta.

Colores extranjeros va ser premiat en el festival de cinema Max Ophüls i formarà part de la Secció Oficial de la VII edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que tindrà lloc al novembre a València.

COLORES EXTRANJEROS (FREMDE FARBEN) | Kamilla Kuczynski · Drama · Alemanya · 2013 · 30 min