El 1980, el director d’El exorcista (1973), William Friedkin, va dirigir A la caza (Cruising), un polèmic thriller protagonitzat per Al Pacino i ambientat en els’ leather bars’ dels baixos fons de la ciutat de Nova York. Pacino interpreta un policia que s’infiltra en els antres de la subcultura gai de l’època per investigar una sèrie de crims sexuals que s’estan cometent nit rere nit. Friedkin no ho va tenir fàcil amb l’Associació Cinematogràfica d’Estats Units i no va poder evitar que sigueren censurats 40 minuts del metratge, que van ser titllats de pornogràfics. A més, la comunitat gai americana es va sentir greument ofesa per la pel·lícula de Friedkin, que va arribar fins i tot a patir amenaces de mort perquè es detingués el rodatge de A la caza.

Interior. Leather Bar (James Franco/Travis Mathews, 2013)

En 2013 l’actor James Franco va recuperar, juntament amb el guionista Travis Mathews, l’oblidada A la caza i tots dos van decidir filmar el mockumentary o fals documental Interior. Leather Bar, en el qual Franco i Mathews expliquen com sorgeix la decisió de reproduir els 40 minuts censurats d’A la caza, a través de fragments del rodatge, entrevistes als actors i l’equip i alguna que una altra seqüència del resultat final.

Aquest migmetratge és un interessant treball perquè no es limita a reconstruir les imatges perdudes d’una polèmica pel·lícula dels anys 80, sinó que evidencia com el rodatge d’una cinta com A la caza, amb el tema tabú de l’homosexualitat com a centre, segueix trobant-se amb obstacles morals en ple segle XXI.

Interior. Leather Bar forma part de la Secció Oficial a la VIII edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que se celebrarà del 5 al 15 de novembre a la Filmoteca de València.

INTERIOR. LEATHER BAR | James Franco/Travis Mathews · EE.UU. · 2013 · 57 min

1 comentari

Comments are closed.