Després de perdre a un company en una missió i patir l’impacte d’un llamp i el mos d’una cobra al mateix temps, Kung Fury, un detectiu del departament de policia de Miami, obté superpoders que l’ajudaran a derrotar el ninja roig. Quan se li assigna un nou company, Triceracop, Kung Fury decideix abandonar el cos per treballar en solitari i enfrontar-se a la sanguinària màquina d’arcade. Aquest mateix dia, Hitler, a qui es coneix com Kung Führer, arrasa les oficines de policia a través d’una cridada de telèfon. Aleshores, el nostre protagonista decideix viatjar en el temps gràcies a l’ajuda de Hackerman, qui ho enviarà al passat per assassinar a Kung Führer i al seu exèrcit de nazis.

Kung fury (David Sandberg, 2015)

A hores d’ara, el lector hauria d’estar convençut ja que Kung Fury és la millor pel·lícula de tots els temps o, almenys, la pel·lícula ideal de tota una generació que va viure la seua infància en els huitanta i que sempre va somiar amb una història que conjuguara tot el que David Sandberg, director de Kung Fury, ha sabut unir en aquest migmetratge de 31 minuts. L’espera ha valgut la pena i el resultat és aquest absurd còctel que no manca de coherència, perquè molts hauran imaginat ja una història semblant. I tot encaixa a la perfecció.

Els aspectes tècnics de Kung Fury estan íntimament lligats a aquesta nostàlgia retrofuturista i imiten la qualitat de la imatge de les cintes de VHS, tracking inclòs. La majoria del metratge va ser filmat a les oficines de Sandberg, a Umea, on es va col·locar una enorme tela verda i es van rodar tot tipus d’escenes d’acció, que després d’un talentós treball en la postproducció aconsegueixen l’efecte esperat i quasi emula, encara que amb una tecnologia molt més evolucionada, el treball d’efectes especials de moltes de les pel·lícules d’acció o fantasia dels huitanta.

Gràcies al crowdfunding, Sandberg va aconseguir més de 600.000 dòlars per al seu primer projecte cinematogràfic de ficció i un any i mig després va ser presentat a tot el món en la passada edició del Festival de Cannes, on va ser ben acollit pel públic i la crítica.

Kung Fury forma part de la Secció Oficial a la VIII edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que se celebrarà del 5 al 15 de novembre a la Filmoteca de València.

KUNG FURY |  David Sandberg  · Suècia · 2015 · 31 min