So it goes narra la història de Elli, una jove de la perifèria d’Hèlsinki que mai ha sortit del seu país. El seu únic somni es viatjar i conèixer món més enllà de l’obscur barri que la rodeja. Un dia coneix a Heze i, després de perdre tots els seus estalvis pagant deutes, veu en ell un blanc fàcil de saquejar. Tot i així Heze s’enamora d’Elli qui deurà escollir entre l’amor de Heze o els seus diners.

“La edat adulta es con un gran dolor al cul. La vida és una vaca que roman immòbil a les vies fins a ser atropellada per un tren”, li diu Elli a Heze en una ostentació de filosofia de carrer. El director d’aquesta pel·lícula, Tai Heikki Pesonen sap trobar l’humor en el més fosc de les vides humanes i aconsegueix narrar una història dramàtica adobada amb petites situacions còmiques amb grans tocs d’humanitat.

Antti Heikki Pesonen és un director i guionista finlandès, originari de Korso, un petit suburbi proper a Helsinki. Estudià direcció a l’Escola de Cinema d’Helsinki. So it goes es el seu treball de tesi. Aquest migmetratge aconseguí el Student Prize i el Premi del Públic en el Premiers Plans Festival d’Angers. Armi Toivanen, l’actriu protagonista de So it goes, aconseguí el Prix d’Interpretation Honorifique en la passada edició del festival de Brive. Actualment Pesonen està escrivint el guió del seu primer llargmetratge.

So it goes formarà per de la Selecció Oficial en la VI edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina.

LA TEORIA DE KORSO (SO IT GOES) | Antti Heikki Pesonen · Finlandia · 2012 · 30 min 

Korsoteoria / So it goes (Antti Heikki Pesonen, 2012) from Festival La Cabina on Vimeo.