A la fi del segle XVIII, les tropes franceses acaben amb els últims focus d’insurrecció nacionalista en les muntanyes de Còrsega. Enmig dels combats, una jove bugadera que viu amb els seus pares en una casa aïllada en la muntanya, veu com canvia la seua vida quan decideix ajudar a un home ferit.

La terre brûlée (Julien Meynet, 2013)

Tierra quemada (La terre brûlée) no té de diàlegs, encara que la fotografia i els imponents paisatges corsos al costat de la música de Arvo Pärt, fan que les paraules siguen totalment prescindibles per a l’espectador. Es tracta d’una pel·lícula acuradament teixida, en la qual la fugida frenètica de la bugadera al costat de l’insurrecte moribund es barreja amb les pausades imatges dels soldats que, com gossos, cerquen fins a l’últim racó per a trobar-los.

Julien Meynet va estudiar en la Universitat de Còrsega. Ha dirigit curtmetratges de ficció i documentals des de 2010. Treballa com a muntador a París per a diferents televisions franceses.

Tierra quemada forma part de la Secció Oficial en el Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que se celebrarà en la Filmoteca de València del 6 al 16 de novembre.

TIERRA QUEMADA (LA TERRE BRÛLÉE) | Julien Meynet · Drama · França · 2013 · 30 min