Virgile viatja amb el seu germà amb cotxe quan de sobte sofreixen un accident. El germà de Virgile perd la vida i han d’organitzar el funeral. La culpabilitat de Virgile, qui conduïa el cotxe en el moment de la catàstrofe, es fulminant. La seua família ha decidit excloure’l del sepeli, però Virgile, encara ferit, te altres plans.

Lazare (Raphaël Etienne, 2013)

Aquesta divina comèdia sobre la mort i el dol es transforma en una estranya road movie amb deliciosos tocs absurds. El protagonista d’aquesta història, interpretat per Swann Arlaud, a qui reconeixerem per participar en films com Les émotifs anonymes, de Jean-Pierre Améris, incapaç de superar la pèrdua, començarà una fugida cap avant amb un vell cotxe fúnebre. Traumatitzat encara per l’accident de tràfic, decideix cercar un conductor desconegut que el duga fins a casa dels seus pares a Toulouse juntament amb les restes mortals del seu germà.

Raphaël Etienne estudià Literatura a la Universitat de Nancy i s’especialitzà en Literatura i Cinema. L’any 1997 realitzà el seu curtmetratge experimental Velocity i més tard rodaria el seu primer migmetratge À corps défendant (2005) que fou guardonat amb diversos premis i difós a través del canal de televisió ARTE.

Lazare, de Raphaël Ettiene, formarà part de la Selecció Oficial a la VI edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que se celebrarà del 8 al 17 de novembre a València.

LAZARE | Raphaël Etienne · França · 2013 · 30 min