Tres amics, després d’una gran festa en la casa de camp d’un d’ells, decideixen agafar als gossos i eixir a passejar. Comença a sortir el sol i sota els efectes de les drogues i l’alcohol, comença una sèrie de successos lleus que desencadenaran en una misteriosa desaparició.

Breu, directa i senzilla, aquesta pel·lícula del director Gabriel Azorín ha aconseguit ficar-se a la butxaca a crítica i públic. Es tracta d’un interessant projecte que, sense contar massa, no deixa indiferent. A més de recordar-nos a films com La Caza de Saura, el migmetratge Los galgos ofereix esperança a l’adormida indústria cinematogràfica espanyola i deixa ben clar que encara existeixen talents sense explotar al nostre país.

Los galgos és un migmetratge que ha hagut que disfressar-se de curtmetratge per poder ser exhibit. El seu director es va veure obligat a retallar el muntatge original de 31 minuts per transformar-lo en un film de 20 i així fou vist en distints certàmens com el Seminci. La versió original tan sols ha sigut projectada en alguns passes privats, per la qual cosa molt poca gent coneix el vertader migmetratge que ideà Azorín. Los galgos ha trobat al final el seu lloc al festival La Cabina, on es projectarà en la seua versió íntegra.

Gabriel Azorín es llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València, completà els seus estudis a les universitats de Saint-Denis París VIII i la Universitat Iberoamericana de Mèxic DF. Entre 2006 i 2008 treballà en televisió i teatre a Mèxic DF (a la productora REC-PLAY) i València (Conta Conta Produccions i Teatre Inestable). En 2008 ingressà a la ECAM (Escola de Cinema i de l’Audiovisual de Madrid) on es diplomà l’any 2011 en l’especialitat de Direcció.  L’any 2009 funda el col·lectiu d’investigació artística lacasinegra amb la qual desenvolupa diversos projectes que relacionen el cinema amb les noves maneres de producció i creació audiovisual. Los galgos es el seu projecte de graduació a la ECAM i ha sigut seleccionat en una vintena de festivals internacionals com San Sebastián, Lille, Cinema Jove, ZINEBI o Estoril i considerat per les publicacions Caimán Cuadernos de Cine i Fotogramas com una de les pel·lícules curtes més interessants de 2012 a Espanya.

Los galgos forma part de la Selecció Oficial de la VI edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina.

LOS GALGOS | Gabriel Azorín · Espanya · 2011 · 31 min