Un atracament a mà armada a una xicoteta casa d’apostes als afores de la ciutat pot semblar una cosa simple per a un criminal experimentat, però a Mousse, el personatge que dóna nom a aquesta pel•lícula, se li complicaran les coses per culpa dels seus maleïts principis. La major carrera de cavalls del país s’està celebrant i Mousse aprofitarà el caos de l’hipòdrom per a dur a terme el seu pla. Tot donarà un gir inesperat quan el propietari de l’estanc i una de les seues millors clientes, avara i addicta a les apostes, es converteixen en ostatges amb l’arribada de la policia. Els papers s’intercanviaran i el criminal honest deixarà en evidència l’inepte cos de policia, que no deixa de contar acudits a través dels megàfons mentre espera a que el “segrestador” Mousse prenga una decisió.

Mousse acusa la ineficiència de l’ordre establert i del control policial des d’un punt de vista còmic, i un xic aspre i ridiculitza la naturalesa humana, duguent-la fins a les últimes conseqüències.

John Hellberg es graduà a l’Acadèmia de Cinema d’Estocolm i continuà els seus estudis universitaris d’Història. Ha dirigit diversos curtmetratges com Galetten, premiat al Festival Internacional de Cinema PLATAFORMA VIDEO8. També ha treballat com editor de documentals com Children of Buena Vista per al Svenska Filminstitutet. Actualment treballa com a director, productor i guionista de vídeos musicals, a més de les seues incursions en el món del cinema. La premiere mundial del migmetratge Mousse tingué lloc al Milano Film Festival i ha participat en festivals com el Febiofest i el Short Film Corner del Festival de Cannes. Ací us deixe la pàgina web de la pel•lícula.

Mousse forma part de la Selecció Oficial del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina. La seua sisena edició tindrà lloc del 8 al 17 de novembre a València.

MOUSSE | Suecia · John Hellberg · 2012 · 40 min