Ze té 50 anys i treballa al port de Lisboa, on carrega i descarrega els contenidors dels vaixells. Dia rere dia observa amb enveja els vaixells en els quals mai muntarà. Ha estat estalviant en secret el que guanya amb el seu ofici per a aconseguir el seu somni de deixar a la seua dona i viatjar a Suècia en un dels luxosos creuers que tan bé coneix. Ze ha decidit ja la data i l’hora de la seua partida, però un dia la seua dona troba els diners i, al tornar del treball, descobreix que ella s’ho ha gastat tot en una llavadora d’última generació.

Ze està interpretat per Jose Pedro Gomes, experimentat actor de teatre i quasi irreconeixible rere el rostre de Ze, que aconsegueix transmetre l’essència del vell obrer portuari i de la seua innocent fantasia, quasi infantil, de viatjar a Suècia amb un creuer.

Ze representa la recerca insaciable de la felicitat fins i tot quan la mala sort, la pobresa i també la mort es convertiren, molt temps arrere, en velles companyes.

Basil da Cunha finalitzà els seus estudis de cinema a l’Escola d’Art Superior de Ginebra. Ha dirigit i autoproduït diversos curtmetratges i es membre de l’associació Thera Production. El seu migmetratge Os vivos tambem choram obtingué l’esment especial del jurat de Prix Illy du Court métrage a la Quinzaine des Réalisateurs de França durant la passada edició i premiat al Festival Internacional de Winterthur.

El migmetratge Os vivos tambem choram serà exhibit a la IV edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina dintre de la Selecció Oficial. El certamen se celebrarà del 9 al 17 a València.

OS VIVOS TAMBEM CHORAM | Basil da Cunha · Portugal-Suiza · 2012 · 30 min