Els protagonistes de Por casualidad (Slučajno) es troben accidentalment després de molts anys sense veure’s. Una vesprada de converses i llargs passejos els portarà a recordar el passat i el temps que van viure junts fa ja molt. Tanja Golić, la directora d’aquest migmetratge de 41 minuts, explora les relacions entre persones a través d’aquesta parella que es retroba. En Los amores ridículos, de Kundera, apareix aquest fragment: “L’home travessa el present amb els ulls embenats. Només pot intuir o endevinar el que en veritat està vivint. I després, quan li lleven la bena dels ulls, pot mirar al passat i comprovar què és el que ha viscut i quin era el seu sentit”. A voltes és massa tard per a llevar-se aqueixa bena i, llavors, què queda?

Slucajno (Tanja Golić, 2013)

Aquest migmetratge croat és un homenatge a l’arquitectura i la indústria de Zagreb i també, un xicotet tribut a l’arquitectura de les relacions humanes.

Tanja Golić (1973) es va graduar en Arts Visuals en 1998. En 2007 va finalitzar els seus estudis de direcció de cinema. Des de 1990 exhibeix videoart, instal·lacions i treballs experimentals. Ha dirigit diversos curtmetratges documentals i de ficció i cinema experimental. En 2013 va realitzar el seu primer migmetratge, Por casualidad, que formarà part de la Secció Oficial de la VII edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que tindrà lloc en la Filmoteca de València del 6 al 16 de novembre.

POR CASUALIDAD (SLUČAJNO) | Tanja Golić · Drama · Croàcia · 2013 · 41 min