Sally viu reclosa en una institució en la qual, al costat d’altres adolescents, intenten tractar els seus poders sobrenaturals com si de malalties mentals es tractara. Sally, la protagonista d’aquesta història, domina la telequinesis; Tingeling, una jove sociòpata, és capaç de comunicar-se telepàticament. L’amistat entre Sally i Tingeling creix quan decideixen rebel·lar-se contra la institució i el control que aquesta exerceix sobre les preses.

Teenland (Maria Grahto Sorensen, 2014)

Teenland pot ser inclosa en el marc de pel·lícules que tracten sobre els centres psiquiàtrics clàssics com Alguien voló sobre el nido del cuco (Milos Forman, 1975) o Inocencia interrumpida (James Mangold, 1999) però, visualment, aquest migmetratge forma part d’un caòtic univers pop (els uniformes de les malaltes són rosa xiclet i la píndola que fan servir per medicar-les és d’un púrpura brillant). A l’àmbit tècnic, en Teenland s’aconsegueix un resultat excel·lent. Els efectes especials, a càrrec de Freddie Smith, no tenen res a envejar a les grans produccions de ciència ficció.

Marie Grahtø Sørensen és una directora de cinema establerta a Copenhague. Assenyalada en 2013 com “Director to watch” per la revista danesa Ekko. Daimi (2012), el seu primer curt, va viatjar per tot el món i va obtenir una nominació de l’Acadèmia de Cinema Danesa a Millor Curtmetratge en 2013. YOLO (2013) ha participat en els més importants festivals LGBT del món, com el Frameline38 de Sant Francisco. Teenland (2014) ha estat seleccionada en les pròximes edicions del Palm Springs International Film Festival i el Nordic Panorama.

Teenland, de Marie Grahtø Sørensen, forma part de la Secció Oficial del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina que se celebrarà del 5 al 15 de novembre a la Filmoteca de València.

TEENLAND | Marie Grahtø Sørensen · Dinamarca · 2014 · 31 min