Roberto acaba de ser jubilat degut a la seua edat i a la seua diabetis. Amb la seua pensió i indemnitzacions decideix aprendre a conduir, comprar una furgoneta roja i viatjar amb la seua esposa Hilda, a la qual li deu el viatge de la seua vida, al poble on ambdós passaren la joventut, Taltal, a la costa del Pacífic del desert xilè.

Tout ce que tu ne peux pas laisser derrière toi (Nicolás Lasnibat, 2013)

Todo lo que no puedes dejar atrás es un bonic retrat de la vellesa i un cant a la tardor de la vida, a la lentitud com a manera de fer les coses. Com sempre ocorre, el final d’una etapa de les nostres vides indica el començament d’una altra i així, Roberto, amb la seua furgoneta roja emprendrà aquest road trip ple de tendresa i emotivitat recorrent cadascun dels moments de la seua vida.

Aquest bell relat conta amb l’exquisida actuació de l’actor xilè Óscar Hernández, qui interpreta a Roberto, reconegut pel seu treball en el teatre i la televisió, a més de participar activament en la política del seu país com a militant del Partit Comunista de Xile.

Després d’estudiar Comunicació Social a Santiago de Xile, Nicolás Lasnibat treballà com guionista i crític de cinema. L’any 2002 viatjà a França per a estudiar Direcció de Cinema a l’Escola Nacional de Cine de París La Fémis. Ha dirigit nombrosos curtmetratges, entre els quals destaca Treinta Años que s’estrenà a la Mostra de Venècia de 2006 i que fou premiat com el millor curtmetratge al Festival de San Sebastián.

Todo lo que no puedes dejar atrás forma part de la Selecció Oficial a la VI edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina.

TOUT CE QUE TU NE PEUX PAS LAISSER DERRIÈRE TOI | Nicolás Lasnibat · França-Xile · 2013 · 38 min