Cinc joves passen uns dies de vacances en el camp. Hugo i Lara són parella, igual que Brian i Manon. Samy no forma cap duo, però segueix als seus col·legues allà on vagen. Tots necessiten escapar d’una rutina que els ofega, d’un món que creuen que no els comprèn. Aqueix sentiment legítim i congènit a una adolescència que viuen efusivament. Són dies de calor, alcohol i deliris. Però també, dies en els quals la ràbia interior s’exorcitza, cremant tot el que toca. L’alcohol i la ràbia, en un espai tan lliure com a depriment, portarà als joves a sentir alguna cosa que mai havien sentit: foc.

Els paratges verds, àrids i hostils de la garriga de Llenguadoc-Roussillon emparen aquesta foguera de les vanitats d’un grup de joves heterogenis però absolutament identificables, retrat d’una joventut perduda que sap exactament on està. Un joc de contradiccions i egos que porta de la mà a l’espectador cap a un lloc en el qual reconeix el que veu i, a la vegada, tot resulta estrany i fins i tot oníric.

En paraules del propi director, Simon Rieth, “volia filmar amb sinceritat els últims moments de la infància, assetjats per l’angoixa, i la tristesa, però també la dolçor i la malenconia”.

El realitzador dirigeix al seu germà, Hugo Rieth, inevitable protagonista, en aquest migmetratge finançat per crowfunding a través de la plataforma touscoprod.com. Una particular epopeia que Simon no dubta a situar en la simetria d’autors com Larry Clark i el seu ‘Kids’, Maurice Pialat i ‘Nosaltres no envejeceremos juntos’ i fins i tot el ‘Gerry’ de Gus Van Sant. “Vull donar a la meua pel·lícula una amplitud que deixe a l’espectador amb la sensació d’haver viscut, tocat, comprès els meus personatges”, explica Simon Rieth.

‘Feu, mes frères’ formarà part de la secció oficial en la X edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que tindrà lloc del 16 al 25 de novembre en la Filmoteca de València.

FEU, MES FRÈRES | Simon Rieth · França · 2016 · 46 min.