Justine, una solitària dona de trenta anys, compra un pis desnonat en una subhasta. El dia que decideix mudar-se al seu nou apartament, les claus no encaixen en el pany de la porta i descobreix que en la casa hi ha encara dues inquilines: una mare i la seua filla, que pateix una important discapacitat mental.

El personatge de Justine, la protagonista d’aquesta història de 30 minuts, està interpretat per Julia Kijowska, que es va fer amb el premi a Millor Actriu per Juegos (Gry, Maciej Marczewski, 2013) en la VII edició del Festival La Cabina i va enlluernar pel seu paper en Loving (Slawomir Fabick, 2012), guanyadora de la Lluna de València en la XXVIII edició del Cinema Jove en 2013.

Klara Kochanska va nàixer en Cracòvia en 1984. Va començar els seus estudis d’Humanitats en la Universitat de Varsòvia i en 2009 va ingressar en l’Acadèmia Nacional de Cinema de Polònia, en Lodz, on s’especialitza en Direcció. Després del rodatge de Inquilinos (Lokatorki), actualment prepara el guió del que serà el seu primer llargmetratge. Inquilinos ha sigut seleccionat en diversos festivals i és un dels semifinalistes de la pròxima edició dels Student Academy Awards, organitzats des de 1972 per l’Acadèmia Americana de Cinema, amb la finalitat de promoure a joves creadors.

Inquilinos forma part de la Secció Oficial en la IX edició del Festival Internacional de Mediometrajes La Cabina, que se celebrarà del 3 al 13 de novembre en la Filmoteca de València.

INQUILINOS | Klara Kochanska · Polònia · 2015 · 30 min