“No ens coneixem, he marcat el teu nombre a l’atzar”, li diu al micròfon del seu telèfon Ambroise. Ho fa amb un murmuri sensual i tranquil, com una cosa que té practicada. No sap qui està a l’altre costat de la línia i no li importa. A voltes li pengen sense més, a voltes li criden, li criden boig. “Sóc solament un pobre home que crida a una altra gent de nit perquè se sent sol”, explica ell. Una nit, a l’altre costat del telèfon, contesta Charlotte, una jove amb qui Ambroise sentirà una connexió immediata.

Ambroise se sent tan fastiguejat com Edward Norton en ‘El club de la lucha’. Al no dormir de nit, gens li sembla real, les coses se li presenten distants. “Tot li sembla la còpia d’una còpia d’una altra còpia”, deia aquell. Un fastig que el realitzador Jonathan Kluger capta amb un estil tan elegant com fred, proper a la concepció cinematogràfica de la posada en escena de David Fincher. Amb ‘La nuit je m’ennuie’, Jonathan Kluger ens passeja per la fascinant mentalitat de dos personatges enfrontats sense compartir espai físic. Un laberint verbal quasi teatral que manté sempre la tensió i equilibri entre el preocupantment creepy, i l’estranyament seductor.

Fabricant d’imatges, Kluger porta anys treballant en el món de la fotografia i el vídeo. Ha fet espots publicitaris per a Rochas o Mont Blanc i curtmetratges amb els quals s’ha mogut en multitud de festivals. La seua obra com a fotògraf al·ludeix constantment a la tensió entre espai i cos. No hi ha més que veure la genial col·lecció ‘Selfies’, sobre la qual ell mateix diu “és l’antítesi de la composició fotogràfica. La mirada ja no sorgeix, els somnis no vaguen. Em vaig apropiar de la seua imatge, perquè [els selfies] es van apropiar del paisatge”. Eixa tensió entre espai i cos navega entre tota la conversa telefònica que mantenen Ambroise i Charlotte en ‘La nuit je m’ennuie’.

‘La nuit je m’ennuie’, formarà part de la secció oficial en la X edició del Festival Internacional de *Mediometrajes La Cabina, que tindrà lloc del 16 al 25 de novembre en la Filmoteca de València.

LA NUIT JE M’ENNUIE | Jonathan Kluger · França · 2016 · 30 min.