El cinema de la directora grega Konstantina Kotzamani torna a la Cabina després de quatre anys per a presentar Limbo. El que primer crida l’atenció del cinema de Kotzamani és la fascinant cultura visual de la directora grega. En Limbo, on el treball fotogràfic és una peça artística, les petjades de la fotografia de Francesca Woodman o Laura Makabresku, la pintura de Dino Valls o Magritte, fins i tot la posada en escena d’algunes obres de Pina Bausch, es confonen amb el complex i bell imaginari de Kotzamani.

En Limbo, una comunitat de xiquets, governada per la superstició i la por, habita un silenciós poble costaner on no hi ha rastre de persones adultes. Un dia, un xiquet albí arriba a la platja i la resta de la comunitat ho tem i menysprea: creuen que està mort. Una enorme balena encallada agonitza lentament en l’arena. La seua respiració es confon amb el rugit de les ones…

Konstantina Kotzamani, nascuda en Komotini (Grècia) en 1983, va estudiar en l’Escola de Cinema de Tessalònica. Els seus curtmetratges han participat en nombrosos festivals internacionals com el de Clermont-Ferrand. La seua pel·lícula Arundel (2012) va ser finançada per la Greek National Federation dins del programa Mikrofilm. En 2012 va participar en el Berlinale Talent Campus com a directora. Zodiac (2012), seleccionada en La Cabina aquell any, va aconseguir el premi a la Millor Actriu en el Festival Internacional de Cinema de Lucania i ha sigut projectat en diversos certàmens europeus. Limbo va celebrar la seu prémiere en la Setmana de la Crítica de la passada edició del Festival de Cannes, ha obtingut el Future Filmaker Award en el Palm Springs Shortfest de 2016 i ha recorregut festivals internacionals de tot el món.

Limbo forma part de la Secció Oficial en la IX edició del Festival Internacional de Mediometrajes La Cabina, que se celebrarà en la Filmoteca de València del 3 al 13 de novembre de 2016.

LIMBO | Konstantina Kotzamani · Grècia/França · 2016 · 30 min