Durant els seus últims dies de vida, Christine Müllenberg no va deixar de repetir un nom de forma malaltissa: Marlene Bernhard. Després de veure morir a la seua àvia en l’hospital, Claudia emprèn la cerca de la dona. Christine va morir amb els ulls plens de tristesa i la seua néta necessita esbrinar per què. Gràcies a una carta mai enviada, la jove troba a una senyora major que viu en una piscina convertida en la seua casa. Claudia li demanarà a Marlene que li explique la seua història i així descobrir el passat de la seua àvia, fugitiva alemanya durant la Segona Guerra Mundial.

‘Piscina’ és una emotiva història de reconciliació i pèrdua que recorre èpoques i traça destinacions en les quals endevinem drames representatius de tota una generació. Claudia busca respostes a la seua vida en el passat de la seua àvia. Marlene ha oblidat com s’oblidaven les coses i ara viu atrapada en el seu passat. Les dos poden ajudar-se mútuament a reconfigurar les seues vides. Tan sol han d’explicar qui són i què les ha fet ser com són.

Leandro Goddinho ha recorregut festivals de tot el món amb ‘Piscina’. Va nàixer en Aracaju, Brasil, però viu i treballa a Berlín des de fa anys. Després d’estudiar cinema i teatre en el seu país, ha dirigit cinc curtmetratges, dos migmetratges i dos videoclips, amb els quals ha guanyat més de 60 premis nacionals i internacionals. En 2015 va ser seleccionat per a investigar i desenvolupar un documental sobre l’homofòbia i els refugiats LGBT en la postproducció dels quals es troba immers.

Forma part d’una productora anomenada Cinema Transgenero: “m’agrada barrejar idiomes, estètiques, gèneres i dispositius en les meues narratives”. En el seu primer curtmetratge, ja combinava imatges de 16 mm, digitals i de telèfon mòbil. El seu actual projecte serà un documental realitzat íntegrament des d’una pantalla d’ordinador. De fet, açò és el que fa en el migmetratge que ens ocupa: barrejar textures per a crear ambients diferents segons l’època retratada. Ambients que transcendeixen el decorat per a integrar-se en els seus personatges. En Claudia, en Christine i en Marlene.

Piscina formarà part de la secció oficial en la X edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que tindrà lloc del 16 al 25 de novembre en la Filmoteca de València.

PISCINA | Leandro Goddinho · Brasil · 2016 · 30 min.