La Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València continua amb el seu afany de fomentar l’educació en l’audiovisual entre la població més jove de València. AulaCabina és el projecte de cinema didàctic de la Cabina que sorgeix amb la finalitat de divulgar el cinema entre la comunitat escolar amb una programació especial de migmetratges de qualitat dirigits a estudiants de Secundària i Batxillerat i que es realitzarà en sessions matinals en la Sala Berlanga de la Filmoteca durant els dies lectius de la setmana en la qual es desenvolupa el Festival. A més, AulaCabina ofereix informació didàctica dirigida als docents, amb la qual aquests poden treballar en classe les pel·lícules de la programació i els seus continguts relacionats abans i després de la sessió en la sala.

El propòsit de AulaCabina és fomentar en els estudiants l’educació en l’audiovisual, fonamental en la societat actual i, no obstant açò, limitada sovint en els currículums i en les aules. A més, se cerca que els alumnes gaudisquen i aprenguen amb les pel·lícules en l’espai natural de la sala de cinema i que compartisquen aquesta experiència amb els seus companys. Es tracta de que els més joves aprenguen a mirar el cinema d’una manera més àmplia i conreen una actitud reflexiva i activa amb les imatges, per a ser ciutadans crítics i participatius.

AulaCabina ofereix als professors una activitat innovadora dins de l’oferta d’activitats extraescolars de la ciutat, elaborada amb detall per professionals de la didàctica. Incorpora les eines adequades perquè l’ensenyament de l’audiovisual tinga continuïtat en classe i que els docents puguen abordar-la amb major profunditat, segons les seues necessitats. D’aquesta forma es reforça l’aprenentatge i es fomenta l’assimilació de les idees i els valors plasmats en les pel·lícules, que poden ser relacionats amb altres continguts.

Els films que es projectaran pertanyen a les dues seccions a competició de la X edició de la Cabina. De Secció Oficial, els estudiants podran veure la francesa ‘Chasse Royale’, la marroquina ‘The Cinema Tiquet (Tikitat-a-soulima)’ i la polonesa ‘Me and my Father’. I d’Amalgama podran veure la coproducció d’Espanya i Índia ‘Fifty Rupees Only’, un documental de Nagore Eceiza.

Isabel Puig Mir és la coordinadora de AulaCabina d’aquesta edició. Llicenciada en Història de l’Art, va completar la seua formació amb el Postgrau en educació artística i Gestió de museus de la UV. És sòcia fundadora d’AVALEM, l’Associació Valenciana d’Educadors de Museus —la primera a nivell estatal que té com a objectiu visibilizar el treball de l’educador artístic—, de la qual va ser presidenta entre 2014 i 2015. En 2013 va crear Mediant —una empresa de gestió cultural especialitzada en educació artística— amb la qual treballa per a múltiples institucions, entre les quals cal destacar el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i la galeria Luis Adelantado, realitzant projectes educatius.

Actualment treballa com a assistent d’adreça en la galeria Luis Avançat i pròximament publicarà el seu primer llibre, una reflexió entorn dels projectes realitzats en el Centre Cultural La Nau amb Mediant.

La X edició de la Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València està organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, el Institut Valencià de Cultura, Conselleria de Cultura a través de la Direcció general de Cultura i Patrimoni, el Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana i la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, Palau de la Música i el patrocini oficial de Cerveza Turia i Caixa Popular.

+*Info:

Lloc: Sala Berlanga de l’Edifici Rialto – Plaça de l’Ajuntament, 17 – 46002 València

Dies: Dimarts 21, dimecres 22, i dijous 23 de novembre.

Hora: 10h – 12h (l’entrada serà en vestíbul 10 minuts abans)

Preu: 3,5 € per alumne; Reserva d’entrades en coordinacion@lacabina.es