La música torna a cobrar una especial rellevància i, amb motiu de la seua X edició, La Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València ha decidit atorgar major protagonisme a la Secció Visuals. Enguany es trasllada de seu i se celebrarà en el claustre del Centre Cultural del Carme gràcies a la col·laboració del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana y Cerveza Turia. En ella, quatre grups valencians (Salfvman, Navvier, Tardor i Tórtel), que incorporen visuals en les seues actuacions, oferiran quatre concerts els dies 23 i 24 de novembre, sumant així la potència de la imatge amb la música en directe.

El Centre Cultural del Carme acollirà en aquesta X edició de la Cabina la Secció Visuals, en la qual se celebraran quatre concerts el dijous 23 i divendres 24 de novembre. Les bandes que posaran la nota musical al festival seran Salfvman i Navvier, que actuaran el dia 23, i Tardor i Tórtel, que actuaran el dia 24. Les entrades només podran ser adquirides a través de venda anticipada en la web del festival (https://lacabina.es/visuals/).

 

IMG_8839 def

 

Dijous 23 (21:30 h): Salfvman + NAVVIER

Salfvman són Sandra Rapulp i Diego Fertita, un projecte establit a València originat amb la visió de crear un ambient hipnòtic i sexy que faça ballar tant a casa com en festivals. Veus de suggeridora tendència al murmuri i unes versàtils guitarres posen el contrapunt orgànic. Lletres ambigües que deixen entreveure una intimitat plena de contradiccions, d’amor i desamor. El seu so, a voltes fosc, oscil·la entre el synth pop i el R&B, amb una forta influència del disc i el so dels 80 sense encotillar-se en un bit determinat. Salfvman va actuar en l’última edició del festival Primavera Sound.

Navvier ha publicat enguany el seu primer treball, “Pentathlon”, format per quatre cançons de tall electrònic i barroc. Melodies que emergeixen de guitarres elèctriques, violoncellos i timbals. Bateries acústiques barrejades amb sons electrònics. Òrgans d’església que donen lloc a sons sintetitzats. Al juliol van publicar el seu primer single “Dantale”, en la qual s’aprecia una evolució musical del so i una major presència de les veus. Amb poc temps de vida de la banda, ja han passat per festivals com a Arenal Sound o FIB.

Entrades: https://www.notikumi.com/2017/11/23/visual-la-cabina-navvier-salfvman-en-valencia

 

tortel_amarillo copy

 

Divendres 24 (21:30 h): Tardor + Tórtel

Tardor acaben de traure el seu tercer àlbum, “Patraix”, que va ser presentat en el Palau de la Música. Onze cançons que marquen un nou rumb de la banda formada per Àlex Martínez (veu i guitarra), David García (guitarra i cors), Cesc Domènech (bateria), Tono Hurtado (baix i cors) i Yeray Calvo (teclat, guitarra i cors). En aquest treball, que arriba dos anys després del seu segon àlbum, han baixat el volum de les guitarres per a endinsar-se en un univers pop ric en matisos. La banda ha passat per festivals com Low Festival i es van alçar en 2015 amb el premi a millor cançó en valencià per “Ontario”.

Tórtel és el nom propi del projecte de cançons del valencià Jorge Pérez. Els seus àlbums, “Entusiasmo” (2012) i “La Gran Prueba” (2014) van estar en les llistes del millor de l’any en mitjans com Rockdelux, Notodo, Hoy Empieza Todo, Rolling Stone, Efe Eme, Esquire, entre uns altres, i van servir per a definir-ho com un compositor de cançons capaç de barrejar amb personalitat des del folk d’aires mediterranis a la psicodelia passant pel pop actual més inquiet i explorador. “Transparente” és el seu últim treball, i en ell Tórtel signa el seu més inspirada i emocionant col·lecció de cançons fins avui.

Entrades: https://www.notikumi.com/2017/11/24/visuals-la-cabina-tortel-tardor-en-valència

 

Foto Tardor 1

 

La X edició de la Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València està organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, l’Institut Valencià de Cultura, Conselleria de Cultura a través de la Direcció general de Cultura i Patrimoni, el Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana i la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme. Compta així mateix amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, Palau de la Música i el patrocini oficial de Cervesa Turia i Caixa Popular.

1 comentari

Comments are closed.