Quatre amics organitzen un viatge a un macro festival de música al camp. En els accessos al recinte la tensió comença a augmentar i el caos s’apodera dels qui esperen enfront de les portes. Un d’aquests quatre amics ja està dintre, aliè al que succeeix fora mentre els guàrdies de seguretat del festival no són capaços de controlar la situació. Quan una catàstrofe ocorre entre la torba, s’adjudicarà a cadascun dels presents els rols de herois, víctimes i vilans. En Bowy is inside es planteja la culpabilitat de cadascun dels protagonistes els qui, realment, son tots víctimes del succés.

Aquesta història ens fa recordar  inevitablement el tràgic incident del Love Parade, que tingué lloc en Alemanya l’any 2010 o la tragèdia del Madrid Arena ocorreguda el passat any i ens convida a observar de ben prop una situació molt similar.  La pel·lícula ofereix un muntatge paral·lel entre l’acció que es desenvolupa en el festival, com a flash-back, i les posteriors entrevistes a diferents testimonis, incloent els guàrdies de seguretat, que se sentien envaïts per la culpabilitat. Bowy, el jove que aconseguí entrar dintre del recinte i que desconeixia el que esdevenia fora, ha sigut estigmatitzat per la resta, com si ell fos l’últim responsable del que passà.

Aniëlle Webster estudià a la Universitat d’Amsterdam i es llicencià en Art Audiovisual i Direcció de Cinema. Ha compaginat la direcció d’espots publicitaris i vídeos musicals amb els seu treball com assistent de direcció a pel·lícules com De geheimen van Barslet, de Boris Paval Conen o De Hosselaar, de Remy van Heugten. Abans de Bowy is inside, Webster ha dirigit diversos curtmetratges com Even (2010) o Arigato (2012). Bowy is inside fou seleccionat en la passada edició del Nederlands Film Festival.

Bowy is inside forma part de la Selecció Oficial en la VI edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que tindrà lloc al IVAM, del 8 al 17 de novembre de 2013.

BOWY IS INSIDE  | Aniëlle Webster · Holanda · 2012 · 48 min