Be sorry for the others
Who fidget complain
Who constantly rearrange their lives
Like furniture.
(C. B.)

Janusz, el protagonista d’aquest migmetratge de 30 minuts, treballa en una tenda de mobles. Un dia, quan tracta de mostrar a uns clients la qualitat d’uns coixins, destrossa un d’ells després de sacsejar-ho contra un llit. Aquest és el primer accident que es produeix en l’empresa en molt de temps i Janusz, qui espera un ascens, es veurà superat per les circumstàncies.

Magma (Pawel Maslona, 2013)

La família de Janusz és avorrida i anodina, i ell sembla consumit per l’afànasi i la falta d’entusiasme. Quan arriba el dia del seu aniversari la seua dona organitza una festa sorpresa en la qual Janusz és el que menys es diverteix. La seua vida està desaprofitada.

Paweł Maślona, el jove director d’aquesta comèdia àcida, aconsegueix fusionar els espais de la tenda de mobles amb els de la pròpia casa de Janusz, fins i tot als clients amb els seus propis familiars, creant així certa confusió en l’espectador. Maślona ha dirigit dos curtmetratges abans de Magma: Tylko dla oblakanych i Zacmienie, tots dos en 2010.

Magma forma part de la Secció Oficial de la VII edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina que tindrà lloc al novembre a València.

MAGMA | Paweł Maślona • Comèdia negra • Polònia • 2013 • 31 min