Videoboy és una adaptació lliure del relat breu homònim de l’escriptor noruec Tore Renberg. La historia ens situa a acaballes dels 80 i narra com l’amistat entre dos nens de tretze anys Hasse i Paol, es posa a prova quan accepten visitar a Jan Inge, un estrany noi famós per la seua gran col·lecció de cintes de vídeo. La casa de Jan Inge es lúgubre i malaltissa i allí, una obscura habitació amaga el seu tresor: pel·lícules de terror, snuffs movies o pornografia formen el sinistre arxiu de Inge.

Com la cova que apareix al principi del film, Hasse i Paol entraran també en la masmorra de Inge on tot està permès. En un sinistre procés iniciàtic, ambdós nens sotmetran les seues decisions a la dictadura de Jan Inge, qui també amaga un fosc secret en una de les habitacions de la casa.

Videoboy (Stian Kristiansen, 2012)

El director de Videoboy, Stian Kristiansen, estudià direcció i producció a la Universitat de Stvanger abans de ser acceptat per la Norwegian Film School. Treballà com actor durant l’adolescència en pel·lícules com Benny (1998) o Mongoland (2001). Ha dirigit diversos curtmetratges de 1999 a 2006. En 2008 rodà el seu primer llargmetratge The man who loved Yngve, que el dugué a guanyar quatre Amandas, en una sort de Premis Goya noruecs.

Videoboy arriba des de Noruega al Festival Internacional de Migmetratges La Cabina. Aquest migmetratge formarà part de la Selecció Oficial de la VI edició, que se celebrarà a València del 8 al 17 de novembre.

VIDEOBOY | Stian Kristiansen · Noruega · 2012 · 33 min