Les platges de Saint-Jean-de-Monts, xicoteta regió costanera dels països de Loira francesos, s’omplen de turistes a l’estiu. Però amb l’arribada de la tardor, els seus grans hotels i luxosos balnearis queden deserts. Una situació que Léo aprofita per a viure allunyat de tot i tots. Cada nit es cola en algun apartament buit i ho ocupa fins a veure eixir el sol. Un dia, Juju, una afable senyora jubilada, li descobreix. Entre tots dos sorgirà una amistat que pot alleujar-los el que siga que els dolga en el cor.

El jove realitzat francés Thomas Devouge proposa en Tard dans la nuit’ un viatge sense anada ni volta, que segueix a dos personatges complexos excel·lentment interpretats per Kevin Capelle i Michèle Lituac.

Fastig juvenil i vellesa solitària es creuen a mig camí en aquest drama intergeneracional absolutament contemporani en les seues formes. Còctel de concepció pop germanat estèticament amb el cinema de Xavier Dolan, de balls propis dels 80, proximitat a la pell, desenfocada realitat i bell paisatge. Com la banda sonora que l’acompanya, i se’ns queda en les retines amb una versió del popular tema ‘Quand la ville dort’ de la banda francesa Niagara, la malenconia d’alguna cosa que mai s’ha tingut es reivindica com a pàtria d’una generació coetània a la de Thomas Devouge, un realitzador amb veu pròpia i brillant futur.

‘Tard dans la nuit’ formarà part de la secció oficial en la X edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que tindrà lloc del 16 al 25 de novembre en la Filmoteca de València.

TARD DANS LA NUIT | Thomas Devouge · França · 2016 · 59 min.